Η Φιλοσοφική Αθηνών έκρυβε ... 5,5 τόνους σκουπίδια!

Πέντεμισι τόνοι ήταν τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν από το κτήριο της Φιλοσοφική Αθηνών αποκαλύπτοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την τραγική κατάσταση που επικρατούσε.

Για τον καθαρισμό επιστρατεύτηκαν 25 εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι με ειδικά μηχανήματα άλλαξαν την εικόνα της σχολής μέσα σε λίγες ώρες. Η επιχείρηση ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η σχολή δεν είχε καθαριστεί σωστά τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες και το πρόβλημα ξεκίνησε όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας.

Η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο μετά τα νομικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της καθαριότητας σε εταιρείες.

«Η καινούργια πρυτανεία κληρονόμησε ένα πρόβλημα: το Πανεπιστήμιο δεν έχει δικούς του καθαριστές και πρέπει να προσλαμβάνει εξωτερικούς. Για άγνωστο λόγο, ο διαγωνισμός δεν είχε γίνει», είπε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, συμπληρώνοντας ότι, εκτός από τα σκουπίδια, οι 40 από τις 50 τουαλέτες είναι σπασμένες και στον χώρο κυριαρχεί η δυσοσμία!

Όπως πρόσθεσε ο κ. Φορτσάκης, η διαδικασία για την επιλογή του φορέα καθαρισμού έχει ξεκινήσει, ωσόσο, είναι χρονοβόρα καθότι είναι… ευρωπαϊκών προδιαγραφών! Μάλιστα, ο πρύτανης διευκρίνισε ότι σε 15 μέρες θα εγκατασταθεί ένας ενδιάμεσος φορέας, ενώ απέφυγε να απαντήσει πότε -επιτέλους- θα αποκτήσει καθαριστές το πανεπιστήμιο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην έλλειψη πόρων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα