Κύμα ανθρωπιάς για την οικογένεια που ζει στο αυτοκίνητο

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η είδηση ότι μία τετραμελής οικογένεια,  οι δύο γονείς με τις δύο κόρες τους, 16 και 14 ετών, ζουν μέσα στο αυτοκίνητο τους εδώ και 15 μέρες. Όλα αυτά εν έτει 2014, στο Νέο Ηράκλειο της Αττικής.
Κι ενώ από το πρωί που έγινε γνωστό το θέμα, πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί για να παρέχουν βοήθεια στην οικογένεια, ο δήμος δηλώνει άγνοια για το περιστατικό, τουλάχιστον μέχρι πρότινος.

«Δεν ξέραμε ότι υπάρχει μια οικογένεια που ζει στο αυτοκίνητο» είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος και πρόσθεσε:

«Η συγκεκριμένη οικογένεια έπαιρνε τρόφιμα κάθε 10 μέρες από το κοινωνικό παντοπωλείο, όπως ακόμη 700 οικογένειες. Σήμερα που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, κάναμε ενέργειες… Βρήκαμε ένα χώρο να στεγαστεί σε ξενώνες του Ερυθρού Σταυρού […]Είμαστε σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη, μήπως πρόσκαιρα φιλοξενηθεί σε κάποιο ξενοδοχείο. Έχω βρει κι ένα σπίτι, προσφορά από δημότη».

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και έπετια από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Καραμέρου βρέθηκε ξενοδοχείο στο Χαλάνδρι, στο οποίο ήδη μεταφέρθηκαν οι γονείς με τις δύο κόρες τους, όπου και θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες.

Σήμερα το πρωί αυτοκίνητο του Δήμου μετέβη στο σημείο όπου η ζωή της οικογένειας τράβηξε “χειρόφρενο” πριν από δύο εβδομάδες.

Οι γονείς, Νίκος και Μαρία, η 16χρονη Φαίη και 14χρονη Κατερίνα, πήραν τα λιγοστά υπάρχοντά τους, δυο-τρεις αλλαξιές και τα σχολικά βιβλία των παιδιών και ξεκίνησαν για το ξενοδοχείο, όπου για μερικές ημέρες θα καταφέρουν να ζήσουν σαν άνθρωποι, να φάνε και να κάνουν μπάνιο.

Στόχος στη συνέχεια είναι να μετακομίσουν σε κάποιο σπίτι, κατά προτίμηση στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, καθώς εκεί πηγαίνουν σχολείο οι κόρες τους και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Νίκος Μπάμπαλος έχει από το πρωί συνάντηση με την κοινωνική υπηρεσία και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες απλοί πολίτες έχουν επικοινωνήσει με την Περιφέρεια, το Δήμο, αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσίασαν το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” και πρόσφεραν μέχρι και τα σπίτια τους για να φιλοξενηθεί η άστεγη οικογένεια. 

Συγκλονίζει η ιστορία

Η ιστορία της τετραμελούς οικογένειας, από το Νέο Ηράκλειο, που είδε τη ζωή της να γκρεμίζεται σε χρόνο... μηδέν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του «Πρώτου Θέματος» και πραγματικά συγκλονίζει! Η ανεργία και των δύο γονιών σε συνδυασμό με τα χρέη τους έστειλε στο δρόμο και πιο συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο. Εδώ και 15 μέρες, η οικογένεια με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 14 και 16 ετών, ζει μέσα στο παλιό και ταλαιπωρημένο Rover. 

Τρώνε μέσα σε αυτό και κοιμούνται μέσα σε αυτό, με τους γονείς να παραφυλάνε τα βράδια... σε βάρδιες προκειμένου τα παιδιά τους να είναι ασφαλή. Όσο για το φαγητό τους; Έρχεται από τους γείτονες, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε και γι' αυτό. 

Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του θέματος μέσω του protothema.gr, η ιστορία των τεσσάρων αυτών ανθρώπων κινητοποίησε πολλούς συνανθρώπους μας που θέλουν ο καθένας ξεχωριστά να προσφέρει ό,τι μπορεί. Από ρούχα και φαγητό μέχρι στέγη και δουλειά. Οι πρωινές εκπομπές μάλιστα αναφέρθηκαν στο θέμα.

Το πρωί στον Ant1 μίλησε στον Γιώργο Παπαδάκη η μητέρα των δύο παιδιών, η οποία ζήτησε δουλειά για εκείνη και τον άντρα της και ένα σπίτι για να μην κοιμούνται τα κορίτσια της στα καθίσματα του παλιού τους αυτοκινήτου. Όπως είπε μάλιστα οι καθηγητές των παιδιών είναι ενήμεροι για την κατάστασή τους και βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.

Με το θέμα ασχολήθηκε σήμερα το πρωί και η Πόπη Τσαπανίδου. Μάλιστα έβγαλε στον αέρα τηλεθεατή που κάλεσε στην εκπομπή  ώστε να προσφέρει το σπίτι του στην οικογένεια για βοήθεια. Τότε η Πόπη Τσαπανίδου ξέσπασε σε κλάματα. «Έχει σπάσει και η δικιά μας καρδιά κύριε Σωτήρη. Μην κλαίτε γιατί θα βάλω κι εγώ τα κλάματα στον αέρα και θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...», είπε η δημοσιογράφος και πέρασε σε διαφημίσεις καθώς  λόγω της φορτισμένης ατμόσφαιρας δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου παρενέβη στην πρωινή εκπομπή του Star και τόνισε πως το υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει στο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης, το οποίο όπως είπε είχε βγει στη διαβούλευση από τις 13 Αυγούστου και ως 13 Οκτωβρίου. Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας 1.200 άνθρωποι πρόκειται να στεγαστούν μέσω του προγράμματος εκ των οποίων περίπου οι μισοί θα βρουν ξανά και εργασία.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα