Κουλούρι XXL για το Γκίνες στον Λευκό Πύργο!

Ενα θεσσαλονικιώτικο κουλούρι-γίγας αγκάλιασε τον Λευκό Πύργο και διεκδικεί πλέον μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Το τεράστιο κουλούρι, με διάμετρο 165,76 μέτρα, έφτιαξαν οι αρτοποιοί της πόλης (μέλη και ομάδες του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας»). Για την παρασκευή του απαιτήθηκαν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 σουσάμι, με το ζυμάρι να φτάνει τα 1.350 κιλά! Μάλιστα πρόεδρος των αρτοποιών της συμπρωτεύουσας Ελσα Κουκουμέρια έθεσε ήδη τον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να... περικυκλωθεί και η Αμφίπολη!
«Είμαστε σχεδόν με το ένα πόδι στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Και τώρα που συνηθίσαμε να κυκλώνουμε, επόμενο όραμα είναι του χρόνου να πάμε να κυκλώσουμε την Αμφίπολη» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Κουκουμέρια.

Σε 250 κομμάτια

Ηδη από τα ξημερώματα της Κυριακής οι αρτοποιοί είχαν αρχίσει να ψήνουν τα 250 κομμάτια που στη συνέχεια... συναρμολόγησαν με συγκολλητική ουσία, το (νοστιμότατο!) γλάσο. Μάλιστα το τελευταίο κομμάτι που ολοκλήρωσε αυτό το μοναδικό γευστικό παζλ «κόλλησε» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτιζικώστας. Από νωρίς οι αρτοποιοί μοίραζαν μικρότερα κουλούρια σε όλους όσοι παρακολουθούσαν από κοντά τη διαδικασία, ενώ το γιγάντιο κουλούρι «εξαφανίστηκε» σε λιγότερο από 10 λεπτά! Στο μεταξύ, φτιάχθηκε και μια μινιατούρα του Λευκού Πύργου, που επίσης την είχε κυκλώσει ένα κουλούρι.
Η πρωτότυπη εκδήλωση, που μπορεί να βάλει το θεσσαλονικιώτικο κουλούρι στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ, έγινε στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης και συνδυάστηκε με τις εκδηλώσεις και τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας. Ετσι και οι ξένοι αθλητές γεύτηκαν με τη σειρά τους το παραδοσιακό έδεσμα της πόλης.

Η παρασκευή του κουλουριού-γίγας έγινε με τη στήριξη των εταιριών Μύλοι Κρήτης και Αφοί Χαΐτογλου, που πρόσφεραν τις πρώτες ύλες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα