Ναι βρε ζηλιάρηδες! Την φάγατε την όμορφη οδοντίατρο!

Εξάμηνη παύση από την άσκηση του οδοντιατρικού της επαγγέλματος διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη Χριστίνα Ιωακωβίδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», τα δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει το 2000 και εκθείαζαν την κ. Ιακωβίδου για τις επαγγελματικές της ικανότητες, αλλά και για την εμφάνισή της, προκάλεσαν τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Η Ιακωβίδου χαρακτηριζόταν ως «Doctor Love», «funky οδοντίατρος», αλλά και «Χόλιγουντ οδοντίατρος» και φυσικά υπήρχε πάντα ειδική μνεία για τα κάλλη της.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων της επέβαλε το 2001 τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής παύσης, αρχικά ενός μήνα και σταδιακά αυξανόμενης ποινής δύο και τελικά τριών μηνών, λόγω υποτροπής, αφού τα δημοσιεύματα συνεχίστηκαν και κρίθηκε ότι αποτελούσαν όχι μόνο «απαγορευμένη διαφήμιση», αλλά και ότι έβλαπταν «την τιμή και την αξιοπρέπεια του οδοντιατρικού επαγγέλματος, κατά παράβαση του Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων».

Η οδοντίατρος ζήτησε την ακύρωσή τους και έθεσε θέματα ελευθερίας έκφρασης, καθώς και το θέμα της ελεύθερης κυκλοφορίας υπηρεσιών στην ΕΕ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, 14 χρόνια μετά, απέκρουσε τις προσφυγές της Χριστίνας Ιακωβίδου και επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές.

E-Radio.gr Daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα