Έκλεψαν δύο εκατ. ευρώ και κοσμήματα από ηλικιωμένη στο Κολωνάκι

Το ποσό των δύο εκατ. ευρώ και κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας έκλεψαν ληστές από το διαμέρισμα 90χρονης πρώην εισαγγελέα στο Κολωνάκι.

Η είδηση προκαλεί σοκ από το ύψος του ποσού που φύλασσε στο σπίτι της η άτυχη ηλικιωμένη, ενώ, αρχικά η αστυνομία δεν ήταν σίγουρη πως η υπέργηρη γυναίκα είχε υπολογίσει σωστά τα χρήματα. Έπειτα από νέα επαφή που είχαν με την πρώην δικαστικό συνειδητοποίησαν έχει δίκιο για την αξία του ποσού που της έκλεψαν.

«Η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση της χώρας με ανάγκασαν να βγάλω τα χρήματα από τις τράπεζες. Τα είχα βάλει μέσα στην ντουλάπα, όπου τα βρήκαν οι δράστες και τα πήραν» κατέθεσε η άτυχη 90χρονη.

Την ίδια στιγμή ένας αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες μιλάει για μια καλοστεκούμενη γυναίκα, με ειρμό στη σκέψη της, που περιέγραψε λεπτομερώς τον εφιάλτη που έζησε.

Η απίστευτη ληστεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δύο διαρρήκτες αναρριχήθηκαν από τον φωταγωγό στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου και από ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας μπήκαν στο πολυτελές νεοκλασικό διαμέρισμα.

Η 90χρονη, που εκείνη την ώρα μελετούσε ένα βιβλίο, είδε ξαφνικά μπροστά της τους δύο άγνωστους κουκουλοφόρους. Την ακινητοποίησαν στην καρέκλα, τη χτύπησαν και άρχισαν να ψάχνουν το διαμέρισμα. Τελικά άρπαξαν τα... πακέτα με τα χαρτονομίσματα και τα χρυσαφικά, και έφυγαν σαν κύριοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα