Εξέγερση μεταναστών στα κρατητήρια του Ελληνικού: Απειλούν να αυτοκτονήσουν

Εξέγερση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στα κρατητήρια του Ελληνικού με κρατούμενους μετανάστες χωρίς χαρτιά στην πλειοψηφία τους, να ζητούν την άμεση απελευθέρωση τους.

Τα εν λόγω άτομα κρατούνται επειδή δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Όπως μεταδίδει το left.gr οι περίπου 100 κρατούμενοι έχουν ανάψει φωτιές στο προαύλιο χώρο, ενώ τρεις κρατούμενοι έχουν σκαρφαλώσει στα κάγκελα των κρατητηρίων, έχουν περάσει θηλιές στο λαιμό τους και απειλούν να αυτοκτονήσουν.

Στο σημείο βρίσκονται διαπραγματευτές, ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προσπαθούν να μεταπείσουν τους απελπισμένους μετανάστες. Επιπλέον, παρούσα είναι ισχυρή αστυνομική δύναμη με μια διμοιρία των ΜΑΤ και δεκάδες άντρες της ΔΙΑΣ.

Στα κρατητήρια, τα οποία υπάγονται στη διεύθυνση αλλοδαπών νοτιοανατολικής Αττικής, κρατούνται περίπου 100 άνθρωποι, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τη χωρητικότητά τους.

Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ:


"Ο  Αλί Αμίν από το Μαρόκο και οι  Ντράτζι Νορντίν και Μπαρχάρ Ισμαήλ από την Αλγερία ανέβηκαν σε ένα πολύ ψηλό τοίχο στο κρατητήριο του Ελληνικού διαμαρτυρόμενοι για τη παράταση της κράτησης πέρα των δεκαοκτώ μηνών. Είναι τραυματισμένοι και έχουν περάσει θηλιά στο λαιμό τους.

Δηλώνουν ότι δεν θα κατέβουν και ότι θα πέσουν αν αποπειραθεί να τους κατεβάσει βίαια.

Ζητάνε την απελευθέρωση τους.

Ξεκίνησαν αυτή την ενέργεια σήμερα στις 5.30μμ.

Είναι περικυκλωμένοι από μεγάλο αριθμό αστυνομικών".

Η νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι οι κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

 

 

 

πηγη news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα