Νέα τρύπα 1,1 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Μία νέα τρύπα ύψους 1.100.000 ευρώ ανακάλυψε ο οικονομικός επιθεωρητής, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στα ταμεία του δήμου. Το συγκεκριμένο «άνοιγμα» αφορά σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν την επταετία 1998 - 2004, χωρίς όμως να βρεθούν τα εντάλματα πληρωμών από τους προμηθευτές.

Αναφορικά με τα χρήματα που θα διεκδικήσει ο δήμος, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Είναι πολλά τα λεφτά και τα ζητάμε από τους υπαίτιους, είτε αυτοί λέγονται καταδικασθέντες είτε όσοι θα καταδικαστούν, αφού η υπόθεση είναι σε εξέλιξη», και συνέχισε λέγοντας: «δεν έχει τελειώσει η ιστορία και δεν έχουν βεβαιωθεί όλα τα ποσά που λείπουν».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο σε θέματα Οικονομικών Χασδάι Καπόν, για το χρονικό διάστημα 1993-2010, ο δήμος έχει επιβαρυνθεί με πρόστιμα ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στη μη απόδοση ΦΠΑ, χαρτοσήμων από μίσθωση περιουσιακών στοιχείων, μη απόδοση εισφορών στην πρόνοια από διάφορες πολιτιστικές και εκθεσιακές εκδηλώσεις, καθώς και πρόστιμα από τη μη σωστή τήρηση και καταγραφή των φορολογικών στοιχείων του δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των προσαυξήσεων, το ποσό των προστίμων που καλείται να καταβάλλει ο δήμος ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα