Χωρίς εντάσεις η κατεδάφιση παραπηγμάτων των Ρομά στο Χαλάνδρι

Αρχικά είχε αποφασιστεί να «μετακομίσουν» στο όρος Πατέρας στα Μέγαρα, αλλά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των Ρομά και κοινωνικών φορέων πως η περιοχή Κανδύλι ήταν ακατάλληλη, συμφωνήθηκε να αναζητηθεί από κοινού νέο μέρος.  Χωρίς φωτιές, χωρίς ένταση και χωρίς παρατράγουδα αυτή τη φορά, οι μπουλντόζες έφτασαν, έστω και καθυστερημένα, στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι και κατεδάφισαν τα 12 παραπήγματα που ήταν εγκαταλελειμμένα.

Η κατεδάφιση επρόκειτο να γίνει στις 09:30 το πρωί, μετά από τη συμφωνία που επετεύχθη την Τρίτη ανάμεσα στους Ρομά που μένουν στον καταυλισμό πίσω από το Νομισματοκοπείο, τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσο και τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.

Σήμερα όλα κύλησαν ομαλά. Δεν μπήκαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους ούτε έκλεισε, όπως χθες, το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Μεσογείων. Οι μπουλντόζες έφτασαν λίγο πριν από τις 11:00. Γκρέμισαν τα παραπήγματα και... απήλθαν.

Χθες, υπήρξε συμφωνία και για αναστολή έξι μηνών στην μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά που μένουν πίσω από το Νομισματοκοπείο εδώ και 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα