Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν -μέχρι στιγμής- τρεις Κύπριοι, τρεις Έλληνες κι ένας Πακιστανός, ανάμεσα στους οποίους κι ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος.

Η εγκληματική οργάνωση, η δράση της οποίας εκτιμάται ότι ξεκίνησε τον περυσινό Οκτώβριο, διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες μέσω του κρατικού αερολιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ιδιοκτήτης και υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, όπως επίσης υπάλληλοι εταιρειών αεροδρομίου που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των εισιτηρίων (check-in) και την επιβίβαση των επιβατών (boarding).

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλαστά διαβατήρια κι έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες για να ταξιδέψουν.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Γιώργο Παντελάκο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα