Νέο πρόγραμμα για 300 χιλ. νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

Νέο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ήδη στα σκαριά και αναμένεται να ανακοινωθεί τις τελευταίες  ημέρες του Οκτωβρίου μετά και την έγκριση τυπικών λεπτομερειών και κεφαλαίων από τη νέα Κομισιόν. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει σαφείς εντολές στον Γιάννη Βρούτση να ετοιμάσει το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί αμέσως μετά τον προϋπολογισμό ακόμα και μονομερώς.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ήδη θα επιδοτηθεί άμεσα με 700 εκατ. και θα στοχεύει στην επιδότηση της δημιουργίας 300,000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα υπάρξουν και υποπρογράμματα με κεφάλαια από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων.

Πρόκειται για τον τελευταίο άσσο που κρατά στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς και με τον οποίο θα προσφύγει σε εκλογές αν το χάσμα με την τρόικα στα δημοσιονομικά μείνει ακάλυπτο.

Το πρόγραμμα θα εστιάζει ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων, ενώ θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για ηλικίες έως 18-35 ετών. Συνδυαστικά η κυβέρνηση στοχεύει με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει τον αναγκαίο αναβρασμό σε κοινωνία και επιχειρήσεις βελτιώνοντας το κλίμα και καλλιεργώντας υψηλές προσδοκίες.

Κομβικό σημείο για την κυβέρνηση είναι η άμεση έναρξη της υποβολής δηλώσεων συμμετοχής και η προκήρυξη των εκλογών ενόσω διαρκεί η διαδικασία σταχυολόγησης των προτάσεων, ώστε να πιάσει το αποκορύφωμα της αισιοδοξίας στην κοινωνία.

πηγη sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα