Πήρε άδεια από την ψυχιατρική κλινική ... και σκότωσε την μητέρα του

Σοκ προκάλεσε στον Εβρο το στυγερό έγκλημα στο χωριό Ρήγιο Διδυμοτείχου, με θύμα μια 74χρονη γυναίκα και δράστη τον 34χρονο ψυχικά άρρωστο γιο της. Ωστόσο αίσθηση και έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι γιατροί της ψυχιατρικής κλινικής του δημόσιου νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν, του είχαν χορηγήσει άδεια για να επισκεφτεί τη μητέρα του, με αποτέλεσμα η απόφασή τους να οδηγήσει σε οικογενειακή τραγωδία.

Οι κάτοικοι και οι Αρχές ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη ο άνδρας έβαψε τα χέρια του με το αίμα της ίδιας του της μητέρας και μάλιστα μία ώρα προτού επιστρέψει στο νοσοκομείο και στην ψυχιατρική κλινική.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας, το έγκλημα συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που ο 34χρονος μητροκτόνος επρόκειτο να αναχωρήσει από το πατρικό του στο Ρήγιο Διδυμοτείχου για να επιστρέψει στην κλινική όπου νοσηλευόταν, καθώς έληγε η άδεια μίας ημέρας που του είχε δοθεί.

«Πρόκειται για ένα ψυχικά άρρωστο άτομο, έναν ψυχασθενή, ο οποίος εδώ και χρόνια μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρεία. Την ημέρα της δολοφονίας είχε ζητήσει και είχε πάρει άδεια από τους γιατρούς για να επισκεφτεί την οικογένειά του. Μία ώρα πριν επιστρέψει έγινε το κακό» τόνισε αξιωματικός και πρόσθεσε: «Στο σπίτι βρίσκονταν ο 34χρονος, ο πατέρας και η μητέρα του, ενώ ο αδελφός του έλειπε. Ξαφνικά τον έπιασε αμόκ και άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες, να βρίζει και να χτυπάει τους γονείς του».

Ο ηλικιωμένος πατέρας του άρπαξε το τηλέφωνο και τηλεφώνησε στην αστυνομική διεύθυνση ζητώντας από τους αστυνομικούς να τρέξουν να προλάβουν. «Ελάτε, γιατί θα μας σκοτώσει» είπε έντρομος και έπειτα έκλεισε το τηλέφωνο. Αμέσως οι αστυνομικοί μετέβησαν στο χωριό και στο σπίτι της οικογένειας, αλλά ήταν ήδη αργά. Την ώρα που ο ηλικιωμένος άνδρας έκλεινε το τηλέφωνο, ο 34χρονος γιος έκοβε τον λαιμό της μητέρας του! Επειτα, σε κατάσταση αμόκ, τράπηκε σε φυγή πετώντας στο πάτωμα το μαχαίρι του εγκλήματος.

Το μαχαίρι

Ο πατέρας του με όση δύναμη του είχε απομείνει κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την άτυχη ηλικιωμένη και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Ομως ήταν ήδη πολύ αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό της.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου που έφτασαν στο σπίτι βρήκαν το ματωμένο μαχαίρι στο πάτωμα, ενώ οι γείτονες τους ενημέρωσαν για ό,τι είχε συμβεί. Ετσι άρχισαν να αναζητούν τον δράστη.

«Μετά τη δολοφονία της μητέρας του έφυγε και περιφερόταν στο χωριό. Με τα χέρια και τα ρούχα βαμμένα με αίμα έτρεχε στους δρόμους προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους! Λίγη ώρα αργότερα τον εντοπίσαμε να κινείται στην πλατεία του χωριού, τον ακινητοποιήσαμε και του περάσαμε χειροπέδες» σημείωσε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και πρόσθεσε: «Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Η εικόνα του όταν τον βρήκαμε προκαλούσε τρόμο. Από το κεφάλι μέχρι τα πόδια ήταν γεμάτος με το αίμα της μητέρας του»!

Σε βάρος του μητροκτόνου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας. Οι αστυνομικοί ερευνούν υπό ποιες συνθήκες εγκρίθηκε η άδεια στον 34χρονο, αν υπήρχε εκτίμηση ότι ήταν επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών.

Το έγκλημα με τον ψυχικά άρρωστο που σκότωσε τη μητέρα του ήρθε να προστεθεί στην τραγωδία που σημειώθηκε πριν από μόλις δέκα ημέρες, όταν ένας 44χρονος άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα έκανε βουτιά θανάτου από ξενοδοχείο αστέγων της οδού Χαλκοκονδύλη. Λίγες ώρες μετά την είδηση της αυτοκτονίας του αποκαλύφθηκε ότι μία ημέρα νωρίτερα, στις 18 Σεπτεμβρίου, είχε μεταφερθεί στο Αιγινήτειο νοσοκομείο.

Τον άφησαν

Οι γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία του Αιγινήτειου διέγνωσαν ότι έπασχε από κατάθλιψη και άλλες βαρύτερες ψυχολογικές ασθένειες. Για λόγους διαδικαστικούς, επειδή δηλαδή το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο. Ομως οι δύο γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι δεν έπρεπε να τον κρατήσουν για νοσηλεία και του έδωσαν εξιτήριο!

Η ψυχίατρος που έδωσε εξιτήριο στον 44χρονο παραπέμφθηκε σε δικάσιμο με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο θανάτου. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη υπόθεση με εντολή του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη έχει διαταχθεί από το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα