Κλειστά και τα 2 ρεύματα της Μεσογείων

Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, καθώς στο σημείο βρίσκονται Ρομά, οι οποίοι αντιδρούν στο γκρέμισμα του καταυλισμού τους στην περιοχή του Χαλανδρίου. Οι ίδιοι έχουν ανάψει φωτιές και καίνε ξύλα, σκουπίδια και κάδους, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι Ρομά δηλώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω αν δεν αλλάξει η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης για την κατεδάφισή του, που είχε προγραμματιστεί για τις 10:00 της Τρίτης, ενώ τους δίνουν μέχρι τις 12:30 της ίδιας μέρας, διορία για να σταματήσουν και να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση, έντεκα από τα σπίτια των Ρομά θα κατεδαφιστούν με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκωθεί κύμα αντιδράσεων.Η κατεδάφιση είχε προγραμματιστεί για τις 09:00 το πρωί, αν και δεν έχει γίνει ακόμα ενώ η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός στην περίπτωση που η ένταση κλιμακωθεί.

Μιλώντας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σ. Ρούσσος τόνισε ότι μερικοί πιστεύουν ότι οι υπάλληλοι της νέας δημοτικής αρχής είναι ταχυδακτυλουργοί και θα βγάζουν από το καπέλο λύσεις για προβλήματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και 40 χρόνια.

«Αυτή είναι η εικόνα ευρωπαϊκής πόλης 8 χλμ. από την Ομόνοια. Δεν υπάρχει κοινή λογική. Κάνουμε έκκληση εδώ και μέρες στην κοινή λογική να αναστείλουν αυτή την κατεδάφιση και να μην δημιουργούν τέτοια κοινωνικά προβλήματα μέσα στον ιστό της πόλης. Υπάρχει εναλλακτική λύση, αρκεί αυτοί που διοικούν αυτή τη χώρα να γίνουν στοιχειωδώς σοβαροί. Να λύσουν ένα πρόβλημα 40 ετών με στρατηγική, η οποία ταυτόχρονα θα λύνει το πρόβλημα των Ρομά που ζουν σε άθλιες συνθήκες, των περιοίκων που υφίστανται αυτές τις συνθήκες και των ιδιοκτητών που δεν μπορούν να τους αποδοθούν οι περιουσίες τους. Αυτό όμως προϋποθέτει έναν στρατηγικό σχεδιασμό, ένα εύλογο χρονικό διάστημα, συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, της αποκεντρωμένης διοίκησης και της κυβέρνησης, χρηματοδοτικούς πόρους για να υπάρξει επιτέλους μια σοβαρή λύση», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα