Χανιά: Απολύθηκε 24χρονη δασκάλα για αποπλάνηση ανηλίκου

Σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας για το διδακτικό έτος 2014-2015 μίας 24χρονης δασκάλας, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς αυτή κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου.

Το περιστατικό που οδήγησε στην απομάκρυνση της από τις σχολικές αίθουσες, είχε αποκαλυφθεί το 2012. Η 22χρονη, τότε, δασκάλα, υπηρετούσε ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Αποκόρωνα Χανίων. Σε ανύποπτο χρόνο, η μητέρα ενός 15χρονου μαθητή γυμνασίου κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είδε στην προσωπική σελίδα του γιου της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, "περίεργους" διαλόγους ερωτικού περιεχομένου με την δασκάλα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιλήφθηκε του θέματος, βρίσκοντας στον λογαριασμό της στο facebook, άσεμνους διαλόγους με μαθητές και πολλές φωτογραφίες της με αγόρια. Η 22χρονη, όπως αναφέρεται στη δικογραφία "χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης («facebook»), προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους".

Η δασκάλα δήλωσε παραίτηση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη καθώς τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί δεν κρίθηκαν επαρκή από το αρμόδιο συμβούλιο. Η υπόθεση όμως εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.

Το θέμα βγήκε ξανά στην επικαιρότητα πριν λίγο καιρό, όταν η δασκάλα προσελήφθη ξανά ως αναπληρώτρια σε δημοτικό του Ηρακλείου. Το υπουργείο ενημερώθηκε, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να υπογράφει την απόφαση για απόλυσή της.

Πληροφορίες από flashnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα