Εκπαιδευτικοί παιδόφιλοι σε σχολεία, σε αργία από το Λοβέρδο

Τέσσερις εκπαιδευτικούς (τρεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κι ένας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) που ελέγχονται για εγκλήματα παιδοφιλίας, θέτει με απόφασή του εκτός υπηρεσίας ο υπουργός Παιδείας.

Τα μέλη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της βουλής άκουγαν έκπληκτα τα όσα τους είπε ο Α. Λοβέρδος. Το πρωτοφανές αυτό γεγονός ο υπουργός Παιδείας το πληροφορήθηκε από τον επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος Μ. Σφακιανάκη.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως μόλις πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των εκπαιδευτικών τότε θα τους θέσει με δική του ευθύνη εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς.

«Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν να πάνε μετά στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Προσπάθεια θωράκισης των σχολείων από τους παιδόφιλους

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, θα ξεκινήσει την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος».

Ο κ. Σφακιανάκης, την Πέμπτη, θα επιχειρήσει την πρώτη εφαρμογή σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία. «Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα.

Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ζήτησε να κληθεί στην Βουλή η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να ενημερώσει για το ζήτημα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα