Χίος: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο που συνεχώς άλαζε κατέθυνση έδωσαν το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο της πυρκαγιάς στο χωριό των Αμάδων.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 23:00 το βράδυ σε χορτολιβαδική έκταση σε ύψωμα πάνω από το χωριό όμως εξαιτίας των δυνατών ανέμων γρήγορα πήρε έκταση με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του οικισμού η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή ταυτόχρονα με την έναρξή της όμως ο άμεσος περιορισμός της δεν κατέστη εφικτός εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου αλλά και ο καίριος συντονισμός του Δήμου και των εθελοντικών Ομάδων με πρώτη την «Όμικρον» είχαν ως αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να κυκλωθεί και να περιορισθεί πριν καν προλάβει να πλησιάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος 25 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και εθελοντικές ομάδες. Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρξει ρίψη νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα