Βρέθηκαν σώοι οι δύο αγνοούμενοι στη Χαλκιδική

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα. Οι ισχυροί θυελλώδεις άνεμοι, όπως προέβλεψε η ΕΜΥ, στο Θερμαϊκό, το βορειοδυτικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, οι οποίοι επεκτείνονται στα βορειοδυτικά Βαλκάνια έφεραν προβλήματα. Δύο άνθρωποι αγνοούνταν σε θαλάσσια περιοχή στη Χαλκιδική, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για κοπή δέντρων!

Βρέθηκαν σώοι οι δύο αγνοούμενοι

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, το Υπουργείο Ναυτιλίας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από αλλοδαπό που είπε έναν χειριστή kitesurf να παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους, εντάσεως 7 Μποφόρ, στην θαλάσσια περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής. Χειριστής τζετ σκι έσπευσε προς διάσωσή του, το οποίο όμως έπαθε πιθανότατα μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να παρασύρεται και αυτό στα ανοιχτά.

Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν τελικά λίγο πριν τις 19:00 και διασώθηκαν από το ελικόπτερο σούπερ πούμα που απογειώθηκε από τη Λήμνο. Είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Για τον εντοπισμό και τη διάσωση του συμμετείχαν ακόμη δύο παραπλέοντα αλιευτικά, ενώ ενημερώθηκε και ένα δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα