Ποιος είναι ο ιερόσυλος που βεβήλωσε τις εικόνες;

Στο «μικροσκόπιο» της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης μπήκε το φλέγον ζήτημα του ιερόσυλου που βεβήλωσε εικόνες του Ιησού λερώνοντάς τες με κόπρανα και γράφοντας πάνω τους βρισιές! Πριν ακόμα κοπάσουν οι αντιδράσεις για τη βεβήλωση των εικόνων στην εκκλησία της Ανάληψης, στη θέση Χριστού, στη Νίδα, ο δράστης επανέλαβε το φρικτό του έργο, αφοδεύοντας αυτή τη φορά σε δύο εικόνες στον Ιερό Ναό του Αφέντη Χριστού, στον Γιούχτα!

Νέος και Ηρακλειώτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερόσυλος είναι νέος, μένει στο Ηράκλειο και καταλαμβάνεται από αμόκ, όταν πατάει το πόδι του σε εκκλησία. Οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του και κατόπιν να βρουν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του. Εκείνο όμως που δυσκολεύει το έργο τους είναι το γεγονός ότι το γενετικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους δεν μπορούν να το ταυτοποιήσουν, αφού ο ιερόσυλος δεν είναι σεσημασμένος. Μόνο στην περίπτωση που προσαχθεί κάποιος ύποπτος θα γίνει η σύγκριση του δείγματος.

Ακόμα ένα γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα είναι ότι στα δύο τελευταία περιστατικά, δηλαδή στο εκκλησάκι στη Νίδα και στον Αφέντη Χριστό στον Γιούχτα, δεν υπήρχαν τα συνήθη αραβικά, όπως συνέβαινε σε αρκετά περιστατικά βανδαλισμών που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό στην Κρήτη, αλλά υβριστικά μηνύματα στα ελληνικά. Στην περίπτωση της Νίδας ο δράστης, αφού αφόδευσε στην Αγία Τράπεζα, πασαλείφοντας τα περιττώματά του σε εικόνες έγραψε: «Φάτε σκ...ά, κερνάει ο Δίας», ενώ στην τελευταία περίπτωση βρίζει τα Θεία στην ελληνική γλώσσα, αν και έχει γράψει και κάποιες λέξεις στα λατινικά, που δεν βγάζουν νόημα.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία αναμένεται να πάρει θέση για το θέμα που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, ζητεί να βρεθεί ο ιερόσυλος και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα