Το Δημόσιο κατεβάζει ρολά. Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Εικοσιτετράωρη απεργία στον Δημόσιο τομέα έχει προκηρύξει για σήμερα, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ. Η απεργία αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Παράλληλα, αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Σήμερα, επίσης, η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 09.30 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από τον Αρειο Πάγο.

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας, έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, για σήμερα και για αύριο.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κρατήσουν ακινητοποιημένα τα οχήματα, από τις 11:00 έως τις 16:00. Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00.

Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00.

Πρόκειται για την πρώτη στάση εργασίας στο Μετρό από τον Ιανουάριο του 2013, όταν η κυβέρνηση έθεσε το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Η επιστράτευση ήρθη τον περασμένο Ιούλιο, μετά από 18 μήνες.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, έτσι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα