Ολονύχτια διαμαρτυρία από τις καθαρίστριες στον Άρειο Πάγο

Ολονύκτια διαμαρτυρία  έξω από τον Άρειο Πάγο πραγματοποιήσαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζοντας τον πολύμηνο αγώνα τους, ενάντια στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης.

Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση επί της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει, ορίζοντας την επαναπρόσληψή τους.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστή η εισήγηση αρεοπαγίτη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα, ο οποίος προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.


Σχηματίζοντας με κεριά τον αριθμό 595, όσες και οι συνάδελφοί τους που έχουν μείνει χωρίς εργασία, ζητούν την επαναπρόσληψή τους, φωνάζοντας συνθήματα και αναφέροντας ότι δεν θα υποχωρήσουν έως ότου δικαιωθούν.

Οι απολυμένες καθαρίστριες είχαν κάνει ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης,  μέλη φορέων και συνδικάτων, και απλοί πολίτες, ανταποκρινόμενοι βρέθηκαν  έξω από τον Άρειο Πάγο για να τους συμπαρασταθούν και να περάσουν τη νύχτα μαζί τους.

Επίσης σήμερα , η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες έξω από τον Άρειο Πάγο.























Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα