Έρχονται οι έξυπνες στάσεις λεωφορείων!

Νέο μέλλον για τις αστικές συγκοινωνίες!

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να εφαρμοστούν πιλοτικά οι έξυπνες στάσεις. Αναλυτικότερα, η τηλεματική στα λεωφορεία εγκαινιάζεται στη γραμμή 224 που συνδέει την Καισαριανή με τα δικαστήρια μέσω κέντρου.

Ήδη αυτήν την περίοδο ετοιμάζονται τόσο οι δέκα πρώτες έξυπνες στάσεις που θα λειτουργήσουν, όσο και τα οχήματα που θα καλύπτουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Τι είναι οι έξυπνες στάσεις; Η καινοτομία αυτή –για τα Ελληνικά δεδομένα- στις αστικές συγκοινωνίες, θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από ειδικές οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις και στα λεωφορεία, ενώ για τη συνέχεια προγραμματίζεται και η ενημέρωσή τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.

Εντός του επόμενου εξαμήνου ο αριθμός των τηλεματικών στάσεων θα έχει φτάσει τις 100.

Οι έξυπνες στάσεις αναμένεται να δώσουν τέλος στην συνεχή αγανάκτηση του Έλληνα επιβάτη, ο οποίος σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 17 μητροπολιτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο, σπαταλάει ημερησίως 39 λεπτά περιμένοντας στη στάση λεωφορείου και άλλων ΜΜΜ, καθώς δεν γνωρίζει την ώρα άφιξής τους.

Η Ελλάδα, βρίσκεται στη 14η θέση με τις χώρες που σπαταλούν περισσότερο χρόνο καθημερινά στις στάσεις, με τη Ρώμη να βρίσκεται στη 1η θέση (εκεί οι πολίτες αφιερώνουν 44 λεπτά καθημερινά) και με το Ρίο Ντε Τζανέιρο να ακολουθεί (με 41 λεπτά).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα