Στο σκαμνί δύο γιατροί για αυτοκτονία αστέγου

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο γιατροί του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος όσον αφορά την αυτοκτονία ενός 44χρονου αστέγου το πρωί της Παρασκευής.

Επειτα από το τραγικό περιστατικό και τη διερεύνησή του από τη Δικαιοσύνη διαπιστώθηκε πως ο 44χρονος αυτόχειρας έπασχε από σοβαρή ψυχική ασθένεια και έντονη κατάθλιψη, ενώ είχε παραπεμφθεί από το Αιγινήτειο στο Δρομοκαΐτειο ως πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο για την περίπτωσή του. Ομως η ψυχίατρος και ο ειδικευόμενος γιατρός που εξέτασαν τον ασθενή τού έδωσαν εξιτήριο την ίδια ημέρα, καθώς δεν θεώρησαν πως χρήζει νοσηλείας, παρά το γεγονός πως συνοδευόταν με παραπεμπτικό για εγκλεισμό στο ψυχιατρείο από τους ιατρούς του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Αμέσως μετά την έξοδό του από το Δρομοκαΐτειο πήγε σε ξενοδοχείο φιλοξενίας αστέγων στην οδό Χαλκοκονδύλη, το οποίο έχει μισθώσει γι' αυτές τις περιπτώσεις ο Δήμος Αθηναίων. Εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και έπειτα από έντονο διαπληκτισμό με συγκάτοικό του ανέβηκε στο μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου και πήδηξε στο κενό, με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το παραπεμπτικό

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πραγματοποίησαν έρευνα στα πράγματα του 44χρονου αυτόχειρα και βρήκαν το εξιτήριό του από το Δρομοκαΐτειο αλλά και το παραπεμπτικό του από το Αιγινήτειο. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας που ανέλαβαν την έρευνα σχημάτισαν δικογραφία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και τη διαβίβασαν την ίδια ημέρα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος τις ψυχιάτρου που έδωσε το εξιτήριο.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τις Παρασκευής η γιατρός παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, όπου συνελήφθη. Μετά την προσαγωγή της ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη. Για την υπόθεση έλαβε γνώση και ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος ήδη έχει διατάξει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες της ψυχιάτρου στην αυτοχειρία του 44χρονου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα