Κέρκυρα: Αποβιβάστηκαν οι 692 επιβάτες από το Europalink

Στο λιμάνι της Κέρκυρας παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό «Europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού.

Με μέριμνα του πληρώματος, άμεσα κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες του πλοίου και το «Europalink» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αποβιβάζοντας τους 692 επιβάτες, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ η απάντληση των υδάτων από τη στιγμή του ατυχήματος γίνεται με αντλίες.

Το πρωί ιδιώτες δύτες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καταδύθηκαν στα ύφαλα του πλοίου όπου διαπίστωσαν αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όπως σημειώνεται, αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο.

Στο «Europalink» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα