Με πεζούς και ποδηλάτες γέμισε η Θεσσαλονίκη!

Με πεζούς και ποδηλάτες γέμισε σήμερα το πρωί η «πνιγμένη» -στην κίνηση και στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα- λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη, καθώς τιμάται η «Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».

Η πεζοδρόμηση θα διαρκέσει ως τις 5 το απόγευμα στο τμήμα της ιστορικής λεωφόρου Νίκης από τη διασταύρωση της με την οδό Βενιζέλου (στην πλατεία Ελευθερίας) μέχρι και τον Λευκό Πύργο.

Ο καλός καιρός συνέβαλε αποφασιστικά και από το πρωί η λεωφόρος έχει κατακλεισθεί όχι από αυτοκίνητα, αλλά από εκατοντάδες πεζούς και ποδηλάτες που απολαμβάνουν τον περίπατό τους στην ιστορική παραθαλάσσια λεωφόρο της πόλης. Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του κέντρου έχει αμφιδρομηθεί η οδός Δημοσθένους από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης.

Οι οδηγοί ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές και μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί κυκλοφοριακά προβλήματα στις παράλληλες οδούς του κέντρου (Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Ερμού και Εγνατία). Ο ΟΑΣΘ έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα