Καταδίωξη με ιπτάμενα ... πλαστά ευρώ!

Για μια δεσμίδα... πλαστά χαρτονομίσματα κόντεψε να γίνει η «μάχη της Κρήτης»! Δύο άντρες έκαναν τα ψώνια τους στο χωριό Γωνιές Πεδιάδος Ηρακλείου με χρήματα-μαϊμού, αλλά, όταν τους εντόπισαν οι αστυνομικοί, άρχισαν να σκορπούν τα «πέτσινα» λεφτά στον δρόμο ενώ έτρεχαν με το αυτοκίνητό τους. Επικράτησε πανικός, με τους περαστικούς να ανταγωνίζονται ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα, καθώς νόμιζαν ότι είχαν περάσει από την περιοχή τους οι «Ρομπέν των φτωχών»!

Ολα άρχισαν όταν οι δράστες πήγαν να αγοράσουν από κρεοπωλείο του χωριού ένα κιλό αρνί με πλαστό χαρτονόμισμα. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε υπάρχει και η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου, το όνομα της οποίας βρέθηκε από τους αστυνομικούς στο χαρτί με το οποίο ήταν τυλιγμένο το... αρνάκι. Οπως είπε η ίδια, οι δύο κατηγορούμενοι μπήκαν στο μαγαζί της και την καλημέρισαν ευγενικά, ενώ η συμπεριφορά τους έδειχνε να είναι απολύτως φυσιολογική. Της ζήτησαν να αγοράσουν ένα κιλό αρνί από κομμάτι που της υπέδειξαν και, όταν έφτασαν στο ταμείο, ο ένας από τους δύο έβγαλε και πλήρωσε με χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Ομως εκείνη δεν είχε να τους δώσει ρέστα. Ετσι, βγήκε στον δρόμο αφήνοντας τους δύο νέους να την περιμένουν και πήγε σε διπλανό κατάστημα ώστε να κάνει ψιλά. Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο κρεοπωλείο, τους έδωσε κανονικά τα ρέστα και έφυγαν σαν κύριοι. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του γειτονικού καταστήματος κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Για κακή του τύχη, μέχρι να τρέξει στο κρεοπωλείο οι δράστες είχαν εξαφανιστεί, ενώ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε πρώτη φάση αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι είχε πέσει θύμα των επιτηδείων που είχε εξυπηρετήσει λίγο νωρίτερα.

Οπως ήταν λογικό, ο εξαπατημένος κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό, δίνοντας μάλιστα στις Αρχές και τα στοιχεία του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δύο απατεώνες. Οι άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν το αυτοκίνητο με τους δύο δράστες στον κεντρικό δρόμο του χωριού, αλλά εκείνοι μόλις αντιλήφθηκαν το περιπολικό πάτησαν γκάζι.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν τις κινήσεις των αστυνομικών, ο ένας από τους παραχαράκτες σκόρπισε την υπόλοιπη δεσμίδα με τα πλαστά χαρτονομίσματα από το παράθυρο. Οσοι είδαν τα χρήματα να... ανεμίζουν έτρεξαν αμέσως να πιάσουν όσο περισσότερα χαρτονομίσματα μπορούσαν, μπας και «ζεστάνουν» τις τσέπες τους! Προς μεγάλη απογοήτευσή τους πληροφορήθηκαν ότι τα χρήματα ήταν πλαστά και έτσι κάποιοι τα παρέδωσαν στην Αστυνομία, ενώ άλλοι τα κράτησαν για ενθύμιο. Οι αστυνομικοί δεν πτοήθηκαν φυσικά από τη φασαρία και τον πανικό που επικράτησε όταν ο κόσμος κυνηγούσε τα... ιπτάμενα πλαστά λεφτά. Αντίθετα, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και τελικά να συλλάβουν τους δύο επιβάτες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα.

Δ. Βιδάκης: Δεν γνώριζαν ότι ήταν «μαϊμού» τα χρήματα

ΣΤΗΝ κατάθεσή τους οι δύο άντρες προσπάθησαν να πείσουν τους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζαν πως τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά και ότι κι εκείνοι είχαν πέσει θύματα, αφού από την τελευταία δουλειά που έκαναν πληρώθηκαν με τα συγκεκριμένα χρήματα. Ο δικηγόρος Δημήτρης Βιδάκης, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, λέει στην «Espresso» για την υπόθεση: «Τέτοιου είδους νομικές υποθέσεις αποτελούν φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, καθόσον μαρτυρούν ότι σε καιρό δεινότατης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ταλανίζει όλους τους Ελληνες πολίτες, ορισμένοι εντοπίζουν αθώα θύματα, ανέργους, πολίτες που πραγματικά έχουν περιέλθει σε απορία και δεν δύνανται να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη της διαβίωσής τους και τους εξαπατούν με πλαστά χαρτονομίσματα.

»Οι εντολείς μας εξαπατήθηκαν δεχόμενοι χωρίς να το έχουν αντιληφθεί πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποίησαν στις συναλλαγές τους εισερχόμενοι ακουσίως σε ένα “γαϊτανάκι” παραβατικότητας»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα