Ο άνθρωπος που προβλέπει τους σεισμούς! Τι λέει ο Τσελέντης;

Γελάει ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Ακης Τσελέντης με τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για επικείμενο σεισμό 5 - 5,5 Ρίχτερ μεταξύ Αιγίου και Πάτρας και οι οποίες ξεκίνησαν από μία δήθεν πρόβλεψη του "ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι προβλέπει τους σεισμούς".

Ο καθηγητής δήλωσε πως στο παρελθόν και για να "ακυρώσει" κάθε ισχυρισμό, πειραματίστηκε με τον Μύρωνα Μυριαλλή. Και φυσικά δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα σε σχέση με τις δονήσεις. Ομως το έκανε για να ... σβήσει και την παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είχε δίκιο. Αλλωστε στους ισχυρισμούς του Μύρωνα Μυριαλή αναφέρεται για προβλέψεις κάποιων μεγάλων σεισμών όμως... δεν έχει προβλέψει τον πρόσφατο σεισμό της Κεφαλλονιάς αλλά και αυτόν των 6,5 Ρίχτερ της Δυτικής Ελλάδας το 2008.

Εκτός και αν προβλέπει.... μόνο σεισμούς μέχρι 5,5 Ρίχτερ ή ο Εγκέλαδος τον "επισκέπτεται" στον εγκέφαλό του μόνο... σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο καθηγητής Ακης Τσελέντης εντάσσει τα χθεσινά φαινόμενα των 3,6 Ρίχτερ και 4,1 Ρίχτερ στην συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής. Πάντως σήμερα ο μήνας έχει 20 οπότε.... πέρασε η "πρόβλεψη" του Μύρωνα Μυριαλλή πως θα γινει σεισμός 5 - 5,5 στις 18 ή 19 Σεπτεμβρίου.

dete.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα