Επιστροφή στις παραλίες! Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο!

Εξαφανίστε τις ομπρέλες και βγάλτε τα μαγιό και τα καπέλα γιατί η θερμοκρασία ανεβαίνει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο, υπενθυμίζοντας μας πως το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ!

Αναλυτικότερα:

Αθήνα

Σήμερα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην πρωτεύουσα. Πιο συγκεκριμένα, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 3 με 4 μποφόρ στην Αττική και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση τις αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και θα «δώσουν» τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα είναι 4 με 5 βαθμούς πιο κάτω.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με εξαίρεση τις τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τις πρωινές ώρες όμως απαιτείται προσοχή καθώς η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στη Θεσσαλία πάντως, το απόγευμα, αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που το βραδύ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή έως και τους 32 ο υδράργυρος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, όπου υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, κυρίως στην κεντρική και τη νότια χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα καταγραφούν στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθούν, κατά τόπους, από 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα