Καταδίκη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Fokas

Συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 89χρονο Λέανδρο Φωκά, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, Fokas, που έχει πτωχεύσει.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ήταν κατηγορούμενος για χρέη προς το ΙΚΑ, που ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ. Το δικαστήριο ασχολήθηκε με τρεις διαφορετικές υποθέσεις που συσχετίστηκαν και αφορούν τη μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών το 2012 και το2013.

Αποφασίστηκε, επίσης, η έφεση του Λ. Φωκά να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τα δύο του παιδιού, που ήταν υπόλογα για εμπλοκή τους σε μία από τις τρεις υποθέσεις. Απαλλάχτηκαν γιατί είχαν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας πριν βεβαιωθούν τα χρέη.

Σύμφωνα με υπάλληλο του ΙΚΑ, που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, τα χρέη άνω των 700.000 ευρώ αφορούν περίπου 300 υπαλλήλους μόνο του καταστήματος της οδού Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο 89χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη από αστυνομικούς για μη απόδοαση ΦΠΑ και ΦΜΥ. Εκείνη την περίοδο, το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση για πτώχευση, που είχε κατατεθεί. Τα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται συνολικά στο ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες από voria.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα