Συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Αντιφασιστική συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, πραγματοποιείται το απόγευμα στη Σύνταγμα.

Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους εναντίον στο φασισμό.

Κλειστός είναι από τις 4 το απόγευμα ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Ο σταθμός θα ανοίξει και πάλι με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

Επίσης, ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με την "ΕΡΤ OPEN" διοργανώνουν τριήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ κινείται πάνω σε τρεις άξονες:. Οικονομικός φασισμός, πολιτικός φασισμός, Χρυσή Αυγή ΚΑΙ Κοινωνικός ρατσισμός : Οι προβολές ΘΑ πραγματοποιηθούν ΣΤΟ προαύλιο ΤΟΥ 5ου Δημοτικού σχολείου Κερατσινίου (. Εμμ Μπενάκη και Ταϋγέτου Αμφιάλη), που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο σημείο που δολοφονήθηκε ένα χρόνο πριν ο Παύλος Φύσσας στην περιοχή του Κερατσινίου. Πρόκειται για γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του δολοφονημένου μουσικού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μαζική πορεία στη μνήμη του όπου πάνω από 5.000 άτομα ξεκίνησαν από το σημείο όπου πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Η πορεία διοργανώθηκε από την ομάδα «Δεν ξεχνάμε », μια πρωτοβουλία από φίλους και συγγενείς του θύματος. Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα