Χωρίς αυτοκίνητα τη Δευτέρα στα Χανιά

Με κλείσιμο από τις 17.00 έως τις 22.00 ενός από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης των Χανίων, της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και της οδού Αρχοντάκη και του δρόμου από το ρολόι μέχρι την οδό Τζανακάκη, ο δήμος συμμετέχει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στη δράση «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, «στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από συγκεκριμένες δράσεις».

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων καθώς και η ενοποίηση του δημοτικού κήπου με το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος για τους πολίτες.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη. Περιλαμβάνει την παρουσίαση του υβριδικού αυτοκινήτου που έχουν δημιουργήσει φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα για παιδιά.

Ακόμη μία δράση που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μανώλης Αδοντάκης. Το πάρκο βρίσκεται στην τοποθεσία «Καμπάνι» του δημοτικού διαμερίσματος Ακρωτηρίου, το οποίο ύστερα από έναν χρόνο επαναλειτουργεί.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, μαθητές σχολείων θα παρακολουθήσουν από τις 09.00 το πρωί έως και τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να αμβλυνθεί το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, κυρίως στο κέντρο των Χανίων και, όπως είπε, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους ελέγχους που αφορούν στην παράνομη στάθμευση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σύντομα θα αρχίσουν ξανά τα έργα για την ολοκλήρωση του πενταώροφου δημοτικού σταθμού στάθμευσης στην οδό Περίδου που έχουν σταματήσει, καθώς ο ανάδοχος του έργου δήλωσε αδυναμία ολοκλήρωσης και κινούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου από άλλον εργολάβο.

Όπως μάλιστα είπε, για να μην επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά η περιοχή θα γίνουν παρεμβάσεις με την τοποθέτηση δέντρων στα σημεία εισόδου και εξόδου του πάρκινγκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα