Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Μέτρα στήριξης της χοιροτροφίας

Δέσμη μέτρων στήριξης της χοιροτροφίας προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθούν με το ακριβές ποσό της επένδυσης που θέλουν να πραγματοποιήσουν.Την ένταξη των χοιροτροφικών μονάδων στα Σχέδια Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να ενισχυθούν με το ακριβές ποσό της επένδυσης που θέλουν να πραγματοποιήσουν.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, σε σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους χοιροτροφικών μονάδων, σημειώνοντας, ότι έτσι θα μπορούν να ενισχύονται οι παραγωγοί για τμήμα της επένδυσης που θέλουν να κάνουν στις μονάδες τους χωρίς να υποβάλουν αναγκαστικά φάκελο για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους. Με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί, όπως εξήγησε, θα μπορούν να καλύψουν την ίδια συμμετοχή πολύ πιο εύκολα. Η πρώτη προκήρυξη για τα «ευέλικτα» Σχέδια Βελτίωσης, θα δημοσιευθεί στις αρχές του 2015.

Παράλληλα ο κ. Καρασμάνης ανακοίνωσε, ότι τη δημιουργία ηλεκτρονικής κτηνιατρικής βάσης μητρώου παραγωγών στο οποίο θα ενταχθούν με δήλωσή τους και οι χοιροτρόφοι, ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τη σήμανση της χώρας προέλευσης, και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις σχετικές ενωσιακές και εθνικές διατάξεις. «Η χοιροτροφία», δήλωσε, «είναι ένας αδικημένος κλάδος, ο οποίος όμως έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω η συρρίκνωσή του τομέα από τα γνωστά διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει».


Πηγή: yahoo.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα