Έγδυναν σπίτια ενώ έλειπαν οι ιδιοκτήτες

Την απουσία των ενοίκων, που πιθανότατα βρίσκονταν σε καλοκαιρινές διακοπές, εκμεταλλευόταν σπείρα διαρρηκτών που "έγδυσε" τους τελευταίους δύο μήνες σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Ως μέλη της σπείρας κατηγορούνται ένας 39χρονος κι ένας 21 ετών άνδρας, αμφότεροι ελληνικής καταγωγής, όπως επίσης ένα ακόμη άγνωστο άτομο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, οι δράστες διέρρηξαν εννέα σπίτια κι ένα κατάστημα, από τα οποία άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Η "λεία" τους εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 18.000 ευρώ. Επιπλέον, κατηγορούνται για πέντε απόπειρες κλοπών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. Αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ανάμεσα στις οποίες και μία από κρατικό όχημα.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 21 ετών κατηγορουμένου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στο μεταξύ, η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε την εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε το περασμένο μήνα στις Σέρρες. Πρόκειται για τη ληστεία που έγινε σε βάρος ενός άνδρα, 41 ετών, από τον οποίο δύο ημεδαποί άρπαξαν, με τη χρήση βίας, 120 ευρώ και το ποδήλατό του.

Ως δράστες κατηγορούνται ένας 27χρονος κι ένας 20χρονος, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που αποστέλλεται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα