Θεσσαλονίκη: Γιατρός έδινε χάπια σε τοξικομανή

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και πάλι ο 57χρονος γιατρός, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, καθώς είχε αναρτήσει στο ιατρείο του ΕΟΠΥΥ που του είχε παραχωρηθεί από τον δήμο Θερμαϊκού, επιγραφή στα γερμανικά που ανέφερε "Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ".

Αυτή τη φορά ο γιατρός δικάστηκε για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών χαπιών σε τοξικομανή και κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση της ιδιότητας του, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να του επιβάλει ποινή κάθειρξης 5 ετών. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου ενώ αποφασίστηκε η έφεση του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούμενος ήταν και ένας πρώην τοξικομανής, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για ηθική αυτουργία, με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Η ποινή του μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονταν και ισχυρίστηκαν ότι η συνταγή προοριζόταν για την ηλικιωμένη μητέρα του πρώην τοξικομανή. Ο τελευταίος είχε συλληφθεί το 2005 σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας, καθώς είχε στην κατοχή του ναρκωτικά χάπια και το βιβλιάριο της μητέρας του, με την συνταγή και την υπογραφή του 57χρονου γιατρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε τον γιατρό "επικίνδυνο για την κοινωνία", προτείνοντας την ενοχή του και την απαλλαγή του πρώην τοξικομανή. Να θυμίσουμε ότι εκτός από την περιβόητη πινακίδα, στην κατοχή του γιατρού είχαν βρεθεί ναζιστικά σύμβολα, έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσό Αυγή, φωτογραφίες του Χίτλερ κ.α.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα