Υπό έρευνα οι καταγγελίες Λαγκάρντ - Τσίπρα για τις απειλές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ότι δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους, παρήγγειλε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, η κ. Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανάλογες καταγγελίες έχει κάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι ανάλογες απειλές έχει δεχθεί και εκείνος.

Από χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ και τής ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία ζητήθηκαν προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στις κατά νόμο ενέργειες.

Στην παραγγελία της η κυρία Κουτζαμάνη αναφέρει:
«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου και παρακαλούμε, ενόψει του περιεχομένου των (δηλώσεις κας Κριστίν Λαγκάρντ, Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κ. Αλέξη Τσίπρα, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης), να αναθέσετε σε εισαγγελικό λειτουργό, από τους υπηρετούντες στην υπηρεσία της οποίας προΐστασθε, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, στα πλαίσια της οποίας να ενεργηθούν οι αναγκαίες και πρόσφορες ανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους, καθόσον αφορά τις δηλώσεις της προαναφερομένης Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Πηγή: news247.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα