Προσπάθησαν να απαγάγουν μωρό μέσα από το νοσοκομείο

Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου, όταν τρία άτομα άρπαξαν ένα μωρό ηλικίας περίπου ενός έτους και επιχείρησαν να φύγουν! Το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στο νοσοκομείο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ένα ζευγάρι Ρομά ηλικίας 25 και 22 ετών (που είναι οι βιολογικοί γονείς του ενός έτους κοριτσιού, αλλά η επιμέλειά του τους έχει αφαιρεθεί, καθώς το κακοποιούσαν) και ένας 67χρονος ομόφυλός τους, υπήκοος Ισραήλ, κατευθύνθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική την ώρα του επισκεπτηρίου.

Με προσεκτικές κινήσεις πήραν το μωρό και βγήκαν από την αίθουσα κατευθυνόμενοι με βήμα ταχύ προς την έξοδο. Ομως, για κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια του νοσοκομείου, που τους ακινητοποίησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τους τρεις Ρομά και επέστρεψαν το μωρό στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Οπως έγινε γνωστό, το αγγελούδι πριν από λίγους μήνες είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τους ίδιους τους γονείς του, οι οποίοι το έδεναν και το έδερναν. Η καταγγελία έφθασε στα αυτιά των υπευθύνων, οι οποίοι παρενέβησαν και με δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Ηλείας αφαιρέθηκε η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς του. Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του στο Μητέρα Αττικής.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε στην «Espresso»: «Επιχείρησαν να το πάρουν κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, αλλά ευτυχώς κινητοποιήθηκε η ασφάλεια και συνελήφθησαν οι δράστες. Μάλιστα, θέλησαν να καταφερθούν και εναντίον του νοσοκομείου, αλλά η επιμέλεια τους είχε αφαιρεθεί και με εντολή εισαγγελέα το μωρό παρέμεινε στο νοσοκομείο μας. Εκτιμώ πως έως την Παρασκευή το θέμα θα έχει διευθετηθεί και η μικρούλα θα μεταφερθεί, αν υπάρχει καθαρογραμμένη η απόφαση του εισαγγελέα. Πρέπει να γίνει άμεσα κάτι τέτοιο, αφού το νοσοκομείο δεν είναι ούτε η Πρόνοια ούτε βρεφονηπιακός σταθμός και δεν μπορεί να προσφέρει την ειδική φροντίδα που χρειάζεται ένα παιδάκι σε αυτή την τρυφερή ηλικία».

Ο διοικητής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, καθώς τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ασθενών τους εμποδίζουν να κάνουν κάτι τέτοιο: «Το νοσοκομείο, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει κάστρο απόρθητο και να αστυνομοκρατείται. Χρειάζεται απλώς σεβασμός από εμάς προς τους πολίτες κι από εκείνους όταν προσέρχονται στο νοσοκομείο. Εχουμε νοσηλεία 730 ατόμων. Φανταστείτε να είχαμε κι από έναν αστυφύλακα πάνω από τον κάθε ασθενή. Θέλω, όμως, να θέσω το ζήτημα της περίφραξης, που το έχω τονίσει από την πρώτη στιγμή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα