Έρευνα Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες Λαγκάρντ - Τσίπρα

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου υπήρξε πριν από λίγο για όσα είπε η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για τις απειλές σε βάρος τους στην υπόθεση της φοροδιαφυγής.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη με παραγγελία της πριν από λίγο στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Μανώλη Ρασιδάκη ζητεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα για απειλές σε βάρος της κ. Λαγκάρντ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί από εισαγγελέα εφετών σύμφωνα με την παραγγελία θα πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες ανακριτικές πράξεις για να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με επιστολή του προς την διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ ζητεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους «Financial Times» για απειλές κατά της ζωής της όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στις κατά νόμου ενέργειες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα