Σοκ στην Κρήτη: "Βίασαν τον γιο μου μέσα στο ψυχιατρείο"

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Κρήτη οι καταγγελίες μιας μητέρας ότι το παιδί της, που αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε θύμα βιασμού κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου της Κρήτης. Για την υπόθεση, που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ., έχουν διαταχθεί η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης και ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, όταν επισκέφθηκε τον 24χρονο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου διαπίστωσε ότι δεν ήταν καλά και τον πήρε αμέσως στο σπίτι τους. Εκεί ανακάλυψε ότι ο νεαρός είχε πληγές στο σώμα του, γεγονός που την τρομοκράτησε και την έκανε να περάσει το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου. Στην κατάθεση που έδωσε ζητεί από την Αστυνομία να διερευνήσει το περιστατικό εκφράζοντας υποψίες ότι το παιδί της έχει κακοποιηθεί. Η ίδια φαίνεται πεπεισμένη ότι βίωσε έναν πραγματικό εφιάλτη στο διάστημα της νοσηλείας του, κάτι που ο ίδιος, λόγω της κατάστασής του, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Διονύση Βέρρα, ο 24χρονος έχει πέσει θύμα βιασμού και απ' ό,τι φαίνεται κατά τρόπο άγριο, ενώ στα χέρια του υπάρχουν σημάδια από χειροπέδες! Αύριο Πέμπτη αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο νεαρός από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, ο οποίος ορίστηκε από την Εισαγγελία Ηρακλείου, και θα δείξουν αν και πότε συντελέστηκε ο βιασμός:

«Η μητέρα ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε τον βιασμό αφότου πήρε το παιδί της από το νοσοκομείο. Αν αυτό έλαβε χώρα εκεί ή πριν νοσηλευτεί, δεν το ξέρουμε. Από την ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστωθεί ο χρόνος που σημειώθηκε ο βιασμός. Δεν χρεώνουμε τίποτα και σε κανέναν μέχρι να προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία» τόνισε ο κ. Βέρρας, ο οποίος ανέφερε ότι ο νεαρός ασθενής είναι μεγάλης σωματικής διάπλασης, με ύψος 1,95 μ., αλλά είναι ολοφάνερο πως δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος του, ούτε φυσικά να περιγράψει αυτό που του συνέβη: «Αυτός ή αυτοί που έκαναν αυτό στον 24χρονο είναι ανάξιοι να λέγονται άνθρωποι, αφού πραγματικά η κατάστασή του σοκάρει».

Το υπουργείο Υγείας έχει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό, ενώ έχει επικοινωνήσει και με το νοσοκομείο του Ηρακλείου. Πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι αρχικά είχαν πληροφόρηση πως ο 24χρονος ήταν χτυπημένος, πράγμα που είχε επιβεβαιώσει γιατρός που τον είχε εξετάσει, όχι όμως ότι ήταν σεξουαλικά κακοποιημένος. Από την πλευρά της πάντως, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι έχει ήδη αναθέσει σε καθηγητή 1ης βαθμίδας του Πανεπιστημίου Κρήτης τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα