Η πιο κρίσιμη μέρα για τον 46χρονο οπάδο. Το ξέσπασμα του πατέρα του

Ο 47χρονος φίλαθλος του Εθνικού νοσηελεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμες από τους θεράποντες γιατρούς, που από την πρώτη στιγμή προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Κώστας Κατσούλης, υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν δεν υπάρχουν εμφανείς σωματικές κακώσεις.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή συνεχίζει να δίνει ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι στα σοβαρά επεισόδια της Κυριακής στο γήπεδο της Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηροδότου – Εθνικού. Ο σοβαρός τραυματισμός του 46χρονου στιγμάτισε για πολλοστή φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 46χρονος τραυματίας, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, παρελήφθη από αεροσκάφος τύπου C-130 και μεταφέρθηκε στο 401 νοσοκομείο της Αθήνας, όπου βρέθηκε διαθέσιμη κλίνη, μετά και το προσωπικό ενδιαφέρον του υφυπουργού Αθλητισμού Γ.Ανδριανού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η σοβαρή κατάστασή του.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Ανέστη Κιούλπαλη, ο 46χρονος βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ξέσπασε ο πατέρας του 46χρονου

Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο βρέθηκε στο πλευρό του 46χρονου, ο πατέρας του ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του στο cretapost ότι «δεν αξίζει για ένα πρωτάθλημα να χαθεί μια ζωή ενός νέου ανθρώπου».

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό το γεγονός θα σημάνει κάτι κυρίως στην κοινωνία. Γιατί από τους αρμοδίους μην περιμένετε το οτιδήποτε. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως στο γήπεδο πηγαίνουμε για να διασκεδάσουμε κι όχι να σκοτωθούμε. Δεν αξίζει για ένα πρωτάθλημα να χαθεί η ζωής ενός νέου ανθρώπου», επεσήμανε ο άτυχος πατέρας ενώ την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι στο γήπεδο η αστυνομική παρουσία ήταν μηδαμινή.

Την ίδια ώρα ο πατέρας του 46χρονου αναφέρει ότι υπάρχει ιστορία της οικογενείας του με την ομάδα του Εθνικού και ο γιος του ήθελε να έρθει και ν’ απολαύσει το παιχνίδι.

«Σαν οικογένεια έχουμε ιστορία με τον Εθνικό. Είχαμε αγωνιστεί τόσο εγώ όσο και οι γιοι μου στον Εθνικό ενώ τώρα ασχολούμαστε με τα διοικητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πήγαμε ν’ αντιμετωπίσουμε τανκς. Πήγαμε να χαρούμε», υπογράμμισε ο πατέρας του φιλάθλου.

Απολογούνται οι τρεις - Αναζητείται ένα ακόμη άτομο

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναουτουργία σε αθλητική εγκατάσταση άσκησε ο Εισαγγελέας στους τρεις συλληφθέντες (22, 27 και 24 ετών) για τα επεισόδια, την Κυριακή, στον αγώνα Ηρόδοτος - Εθνικός και το βαρύτατο τραυματισμό του 46χρονου που σήμερα μεταφέρθηκε σε Μονάδα στην Αθήνα. Επιπλέον στον 24χρονο ασκήθηκε και δίωξη για παράνομη οπλοφορία καθώς στην κατοχή του βρέθηκε με σιδηρογροθιά.

Οι τρεις κρατούνται και θα απολογηθούν στις 11.30, αύριο Τετάρτη, στην ανακρίτρια.

Πέραν των τριών (22, 27 και 24 ετών) η αστυνομία αναζητά ένα ακόμη άτομο, 32 ετών που φέρεται να χτύπησε μαζί  με τον 24χρονο, τον 46χρονο άνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος και ο 22χρονος φέρονται να επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό με το έμβλημα της ομάδας του Εθνικού, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα μια ομάδα 15-20 οργανωμένων οπαδών του Ηροδότου, που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι κινήθηκαν στη βόρεια κερκίδα και προκάλεσαν συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκαν οι δύο φίλαθλοι της ομάδας του Εθνικού.

Οι δύο που κατέβασαν το πανό φέρονται να συμμετείχαν και στη συμπολοκή, αλλά αυτοί που φέρονται να χτύπησαν το 46χρονο είναι ο 32χρονος που αναζητείται και ο 24χρονος.

Στ. Αρναουτάκης: «Καταδικάζουμε αυτά τα επεισόδια»

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο γήπεδο του Ηροδότου στην Αλικαρνασσό καταδίκασε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος βρέθηκε στο Βενιζέλειο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την πορεία της υγείας του 46χρονου.

«Ως ένας άνθρωπος του αθλητισμού θέλω να καταδικάσω αυτά τα επεισόδια. Εύχομαι να έχει καλή ανάρρωση ο 46χρονος και να πάνε όλα καλά στην Αθήνα», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης.

Ν. Τζώρτζογλου: «Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμοστούν»

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου ο οποίος εμφανίστηκε οργισμένος με την κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει στα γήπεδα και την ατιμωρησία που επικρατεί.

«Είναι ντροπή όλο αυτό που έγινε και για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η ατιμωρησία είναι η μεγαλύτερη γεννήτρια βίας, η οποία φέρνει κι αυτά τα αποτελέσματα.

Δεν μπορούν πέντε τέτοια άτομα να αποτυπώσουν το ήθος και το ύφος ούτε του Ηροδότου, ούτε του Ηρακλείου, ούτε της Κρήτης. Δεν είναι αυτό το νησί μας. Θα πρέπει όμως επιτέλους οι αρμόδιοι να επιβάλλουν τις ανάλογες τιμωρίες στα άτομα που γεννούν την βία.

Προσωπικά καταδικάζω απερίφραστα αυτά τα επεισόδια. Υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμοστούν», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο cretapost, ο κ. Τζώρτζογλου.

Απηυδισμένοι οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού

Οργισμένοι και απηυδισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού που ζητούν να γίνει κάτι με αυτούς τους ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα και αμαυρώνουν το όνομα της περιοχής.

«Ήταν πέντε άνθρωποι αυτοί που δημιούργησαν τη φασαρία κι είναι κρίμα την μπόρα να την πάρει η Αλικαρνασσός επειδή υπήρξαν αυτοί οι ανεγκέφαλοι», επεσήμανε κάτοικος της περιοχής ενώ ένας δεύτερος κάτοικος ανέφερε ότι «Δεν τους γνωρίζουμε. Κάθε μέρα φυτρώνουν κι άλλοι. Κάτι πρέπει να γίνει και να πιαστούν αυτά τα άτομα. Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Πήγε ένας άνθρωπος να δει έναν αγώνα κι έφυγε με ασθενοφόρο. Όλη η Αλικαρνασσός ζητά δημοσίως συγνώμη τόσο από την οικογένειά του όσο και από τον αθλητισμό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα