Ζάκυνθος: Πούλησαν 15.000 στρέμματα ... μαζί με το Ναυάγιο!

«Βατοπέδι της Ζακύνθου» χαρακτηρίζουν ντόπιοι παράγοντες το deal πώλησης 15.000 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο, μέσα στα οποία και η διάσημη παραλία του Ναυαγίου. Οι ανύπαρκτοι τίτλοι ιδιοκτησίας, το ενετικό διάταγμα και ο εμίρης του Κατάρ. Εκκρεμεί καταδίκη του πωλητή για ...εμπρησμό!

Παράνομη η αγοραπωλησία – μαμούθ των 15.000 στρεμμάτων, μέσα στα οποία και η διάσημη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το deal έλαβε χώρα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, ενώ κάνει λόγο για χρηματισμό κρατικών υπαλλήλων, με ντόπιους παράγοντες να μιλούν για το «Βατοπέδι της Ζακύνθου».

Ο φάκελος ετοιμάζεται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και να αποδοθούν ευθύνες για βαριά κακουργήματα, ενώ εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, υπάλληλοι του δασαρχείου, της κτηματικής υπηρεσίας, έφοροι και συμβολαιογράφοι που συνέπραξαν για να γίνει η πώληση των 15.000 στρεμμάτων έναντι 9 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η αντικειμενική αξία της έκτασης εκτιμάται στα 17,23 εκατ.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για άκυρο συμβόλαιο πώλησης της ιδιοκτησίας καθώς δεν ανήκει στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη, Γεώργιο Χάρο, καθώς δεν έχει νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας ενώ πρόκειται για έκταση την οποία περιλαμβάνονται παρθένα δάση, ρέματα, δημόσιοι δρόμοι, αιγιαλοί και εκκλησιαστική περιουσία.

Ο Γεώργιος Χάρος είναι κληρονόμος της οικογένειας Φλαμπουριάρη, στην οποία είχε δοθεί η έκταση με ...ενετικό διάταγμα λίγο πριν διαλυθεί η Ενετοκρατία στα Ιόνια, στα τέλη του 18ου αιώνα.

Αγοραστής εμφανίζεται η εταιρία Pimana ανώνυμη εταιρία ακινήτων. Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι η εταιρία είναι συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.

Όπως τονίζει ο δικηγόρος Διονύσης Γκούσκος «στην υπόθεση του Βατοπεδίου υπήρχαν τουλάχιστον χρυσόβουλα. Εδώ δεν υπάρχουν τίτλοι παρά μόνον ένα ενετικό διάταγμα, αλλά με διατάγματα δεν μπορεί να υπάρξει κατοχή».

Ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν μπορεί να μεταβιβασθεί, διότι είναι δασική και έχει κηρυχθεί μεγάλο μέρος της αναδασωτέα. Γνώστες της τυπόθεσης τονίζουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για μια δημόσια, δασική και διακατεχόμενη έκταση την οποία επί δεκαετίες δεν είχε εμφανιστεί κανείς να διεκδικήσει.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι επί 30 χρόνια η περιοχή είχε μπει στο στόχαστρο εμπρηστών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εκκρεμεί δίωξη για εμπρησμό κατά του πωλητή, Γεώργιου Χάρου!

πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα