Κρήτη: Δύο νεκροί σε ναυάγιο έξω από την Παλαιόχωρα

Νύχτα - θρίλερ για το Λιμενικό, όταν εντοπίστηκαν έξι ναυαγοί μεσοπέλαγα σε απόσταση 150 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας.

Τους ναυαγούς είδαν φορτηγά πλοία που έπλεαν στην περιοχή και τους περισυνέλεξαν, ενώ ενημέρωσαν και τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Στις 2:50 τα ξημερώματα, στήθηκε επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma, το οποίο πήγε στο σημείο, παρέλαβε έξι ναυαγούς τους οποίους μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην συνέχεια με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ρόκειται για τέσσερις άντρες, μια γυναίκα και ένα παιδάκι, οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα λόγω υποθερμίας, ενώ ειδικά για το μικρό παιδί η κατάσταση είναι σοβαρότερη και αναμένεται να νοσηλευθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ στην ίδια περιοχή απο την ομάδα διάσωσης εντοπίστηκαν να επιπλέον και δύο πτώματα, ένας ηλικιωμένος και ένα ακόμη παιδί,

Όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, και οι οκτώ ήταν επιβάτες σε ένα "δουλεμπορικό¨ σκάφος το οποίο βυθίστηκε σε απόσταση 300 μιλίων ανατολικά της Μάλτας.

Έρευνες πραγματοποιούν και σκάφη της Μάλτας και της Ιταλίας, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα