Σήμερα απολογείται ο Ιωάννης Διώτης

Σήμερα απολογείται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος χθες ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τους ανακριτές Διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη λόγω κωλύματος του δικηγόρου του. Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρωην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, που απολογήθηκε το πρωί της Τρίτης στους ανακριτές διαφθοράς.

Ο κ. Καπελέρης επανέλαβε πως πήρε εντολή από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και πως ουδέποτε πήρε εντολή να κάνει φορολογικό έλεγχο.

Ο Ιωάννης Διώτης κατηγορείται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ. Επιπλέον, βαρύνεται και με την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου. Να σημειωθεί ότι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα , βρίσκεται στον Άρειο Πάγο.

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα που «έδειξε» παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, η υπόθεση εκκρεμεί στο δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή του ή μη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα