ΑΣΕΠ: Έξι διαγωνισμοί για 2.526 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Χιλιάδες προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις του Δημοσίου, με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου βρίσκονται στα σκαριά. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο.

ΕΛΤΑ: 645 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων

Τα ΕΛΤΑ αναμένεται να προχωρήσουν σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού το αμέσως επόμενο διάστημα. Συνολικά θα ενισχυθούν τα νέα καταστήματα με 645 νέους υπαλλήλους με τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Οι θέσεις απευθύνονται σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα προσληφθούν με πλήρη ή μερική απασχόληση. Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν είναι οι ακόλουθες: ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Οδηγών, ΥΕ Διαμετακομιοτών.

Απαραίτητα προσόντα

Όσοι ενδιαφέρονται να καλύψουν τις θέσεις των διανομέων θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών, να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της διανομής και να μην έχουν κώλυμα, κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα 9, καταδίκης, υποδικίας, δικαστικής συμπαράστασης.

Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν είναι το πτυχίο ή δίπλωμα σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ανεξαρτήτως κυβικών (πλην μοτοποδηλάτου).

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις εσωτερικής εκμετάλλευσης οφείλουν να διαθέτουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β” κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (TEE), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή πτυχίο Α” κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (TEE) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Λυκείου π Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων Διοικητικών Υπηρεσιών – Γραμματέων ή Οικονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, καθώς και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (ί) επεξεργασίας κειμένων, (ϋ) υπολογιστικών φύλλων και (Mi) υπηρεσιών Διαδικτύου.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις οδηγών οφείλουν να διαθέτουν α) δίπλωμα ΙΕΚ ειδικοτήτων τεχνικού ,οδηγών αυτοκινήτων π πτυχίο Α” ή Β” κύκλου σπουδών TEE ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου ή απολυτήριο τίτλο ενιαίου πολυκλαδικού λυκείου τμήματος μηχανικών αυτοκινήτων ή τεχνικής επαγγελματικής σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας μηχανών αυτοκινήτου ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ειδικότητας μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή απολυτήριο τίτλο άλλης συναφούς ειδικότητας π άλλον ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής σε αντίστοιχη ειδικότητα και β) επαγγελματική άδεια οδήγησης

ΕΥΔΑΠ: 155 προσλήψεις μέσω οκτάμηνων και τετράμηνων συμβάσεων

Ειδικότερα στην ΕΥΔΑΠ θα γίνουν άμεσα 155 προσλήψεις συμβασιούχων  με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας. Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 50 ΔΕ Καταμετρητές, 80 ΥΕ Εργάτες και 25 ΔΕ Οδηγοί.

Απαραίτητα προσόντα

Οι υποψήφιοι για τις προσλήψεις των καταμετρητών στην ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να διαθέτουν: οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας ή μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τπς ημεδαπής ή άλλον ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας, γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: ί) επεξεργασίας κειμένων, Π) υπολογιστικών φύλλων και ΜΙ) υπηρεσιών Διαδικτύου. Για τις θέσεις των εργατών οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Οι θέσεις εργατών αφορούν στην εκτέλεση εργασιών χειρωνακτικής φύσης, όπως ενδεικτικά είναι η διάνοιξη χανδάκων σε μόνιμα υγρό περιβάλλον σε μεγάλο βάθος με χειρωνακτικά μέσα (λ.χ. φτυάρι, κασμά), π χρήση κομπρεσέρ, οι επισκευαστικές εργασίες μετά τη διάνοιξη ρεόντων λυμάτων, οι φορτοεκφορτώσεις βαρέων υλικών, η (ατομική) κάθοδος σε χώρους λυμάτων με αναθυμιάσεις. Το όριο για τους υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυμαίνεται μεταξύ 21 ου και 35ου έτους, ενώ για την υποχρεωτική εκπαίδευση το όριο ξεκινά από τα 19 και φτάνει μέχρι τα 50 έτη.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Προσλήψεις 1.660 ατόμων όλων των ειδικοτήτων στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις Οδικές Συγκοινωνίες

Συγκεκριμένα, πρόκειται για  540 προσλήψεις μέσω σύμβασης αορίστους χρόνου στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλες 600 επίσης με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ, 70 στην ΥΠΑ και 450 στις ΟΣΥ και αυτές με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ σε  προσλήψεις θα προχωρήσουν και οι εφορείες αρχαιοτήτων για εξειδικευμένες ειδικότητες. Τέλος, 210 προσλήψεις θα πραγματοποιήσει και το Βρεφοκομείο Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος  www.aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα