Άνοιξαν οι ουρανοί στη Βόρεια Ελλάδα

Αυξημένα είναι τα προβλήματα λόγω της βροχόπτωσης και των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται σε πολλά σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έγιναν τουλάχιστον 60 κλήσεις στα Γιαννιτσά και άλλες 40 στα Ιωάννινα για απάντληση υδάτων. Συσσώρευση υδάτων από υπερχείλιση φρεατίων σημειώθηκε επί της οδού Α. Μακαρίου στην Κοζάνη.

Καραμπόλα 10 οχημάτων έγινε στην περιοχή Βούλγαρη της Θεσσαλονίκης, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Στη συμπρωτεύουσα τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη.

Στον Νομό Ημαθίας το νερό μετέτρεψε τους δρόμους σε… ποτάμια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα και υπόγεια διαμερίσματα.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην Κοζάνη, με τον όγκο της βροχής που έπεσε να προκαλεί προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 37 κλήσεις για παροχή βοηθείας, ενώ χρειάστηκε να επέμβει σε 21 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια στην πόλη της Κοζάνης, στη Χαραυγή, στο Δρέπανο και στα Κοίλα.

Από το… μένος της κακοκαιρίας δεν γλίτωσε ούτε το Μεσολόγγι. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα ξεκίνησε ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα οι δρόμοι να πλημμυρίσουν. Σε αρκετά σημεία της πόλης η στάθμη του νερού είχε ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομιών. Κυρίως στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης όπου γίνονται έργα τα νερά της νεροποντής κάλυψαν τελείως τα πεζοδρόμια, όπως αναφέρει το onairnews.gr.

Νεροποντή στο Μεσολόγγι

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου δέχθηκε μια κλήση για βοήθεια από ηλικιωμένη η οποία βλέποντας την στάθμη των νερών να ανεβαίνει φοβήθηκε ότι τα νερά θα μπουν στο σπίτι της.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το ίδιο «σκηνικό» θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες. Πρόσκαιρη θα είναι η ύφεση του καιρού από την Πέμπτη, ενώ νέα επιδείνωση προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο.

Η πρόγνωση του καιρού

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν σήμερα την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Τη νύχτα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ενώ θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

«Η επιδείνωση είναι η πρώτη φθινοπωρινή και δεδομένου ότι η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ασταθής και ότι η κακοκαιρία έρχεται από τη θάλασσα, που είναι εμπλουτισμένη από υδρατμούς, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα», δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Αντώνης Λάλος, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για ασυνήθιστο φαινόμενο για την εποχή.

Την Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς, πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα