Αμφίπολη: Ο τάφος δεν έχει συληθεί και σε λίγο καιρό θα μιλήσει

Γνωρίζοντας σίγουρα κάτι παραπάνω απ' όλους τους άλλους ο Κ. Τασούλας, χαρακτήρισε τον τάφο ως "καλό νέου για τον ελληνικό λαό" αφήνοντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι άθικτος.

Ανέφερε ότι οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό, αλλά επισήμανε πως "πρέπει να δούμε τον τάφο για να πούμε τελικά. Συντομότερα ή αργότερα θα μιλήσει αυθεντικά το ίδιο το μνημείο... όλα αυτά θα σιγήσουν όταν σε λίγο καιρό θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο''.

Ως προς τις εικασίες για το εάν έχει συληθεί ή όχι ο τάφος ο υπουργός άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν στοιχεία ότι το μνημείο είναι αλώβητο, εξηγώντας πως "αυτή η ψηλή επιχωμάτωση, στο εσωτερικό του προθαλάμου, μέχρι την κορυφή, έγινε για την προστασία του τάφου".

Και οι ίδιοι οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το γεγονός ότι από τη στιγμή που τα χώματα που τοποθέτησαν οι αρχαίοι για να σφραγίσουν τον τάφο είναι στη θέση τους τότε όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον από την πλευρά της εισόδου δεν έχει εισέλθει κανείς ως σήμερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα