Το στοιχείο που συνδέει τους ληστές του Διστόμου με τον Παλαιοκώστα

Όλο και περισσότερα στοιχεία ανακαλύπτει η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με του ληστές του Διστόμου. Μετά το DNA και τα αποτυπώματα που έδωσαν μια πιο καθαρή εικόνα για τους δράστες, ένα πιστόλι αποκάλυψε την διασύνδεση τους με τον νούμερο ένα καταζητούμενο, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Οι Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας φαίνεται πως εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη είχαν σχέσεις και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ληστεία που διέπραξαν τον Ιούλιο του 2006, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο 74.110 ευρώ αλλά και το πιστόλι του διευθυντή του υποκαταστήματος το οποίο κατείχε νόμιμα.

Αυτό το πιστόλι, ανακάλυψαν οι άνδρες της αστυνομίας δύο χρόνια αργότερα, στο κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο, οι απαγωγείς τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά, στη Θεσσαλονίκη. Την συγκεκριμένη απαγωγή, όμως, είχε σχεδιάσει και πραγματοποιήσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας και η ομάδα του.

Επιπρόσθετα, ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει τις στενές επαφές των ληστών με τον Παλαιοκώστα, είναι το γεγονός ότι ο Δραβίλας, ο ένας δηλαδή εκ των τριών, συμμετείχε στην πρώτη απόδραση του τον Αλκέτ Ριζάϊ το 2006, από τις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία είχε γίνει με ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα