Σουβλάκι delivery πάνω σε πατίνια!

«Ρολάρουν» ως την πόρτα σου για να σου παραδώσουν την παραγγελία! Ο Αλέξης, ο Παναγιώτης, η Αννα και η Κατερίνα, που κάνουν ντελίβερι σε σουβλατζίδικο, φορούν καθημερινά τα... πατίνια τους και οργώνουν τους δρόμους του Πειραιά. Πάνω στα οκτώ ροδάκια τους ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια, «σκαρφαλώνουν» σκάλες, μπαίνουν σε ασανσέρ πολυκατοικιών προκειμένου να παραδώσουν εγκαίρως την παραγγελία και να εισπράξουν επιφωνήματα θαυμασμού από τους έκπληκτους πελάτες που, βλέποντάς τους, άλλοτε ενθουσιάζονται και άλλοτε... σταυροκοπιούνται!

Οι τέσσερις «σίφουνες» των δρόμων, που έχουν γίνει η «ατραξιόν» του κεντρικού πεζόδρομου του Πειραιά, εργάζονται στο σουβλατζίδικο Street souvlaki. Ο Ηλίας Γκιώνης, ιδιοκτήτης του καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Σωτήρος Διός, «δανείστηκε» την ιδέα σε κάποιο από τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Η ιδέα

Οπως μας λέει, στην Ολλανδία και την Αμερική υπάρχουν πολλά εστιατόρια όπου το σέρβις γίνεται με αυτόν τον τρόπο, ιδέα που προσάρμοσε στα ελληνικά δεδομένα συνδυάζοντας το νέο με το παραδοσιακό. Σήμερα, σχεδόν έξι μήνες μετά την εισαγωγή του «πατινοντελίβερι» στο μαγαζί, η ζήτηση... τσουλάει τόσο, σε σημείο να προστεθεί και βραδινή βάρδια έως τις 11.00, η οποία θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Ο κόσμος ενθουσιάζεται. Από όσα μου έχουν πει τα παιδιά, βλέποντάς τα μπροστά στην είσοδο του σπιτιού τους, οι πελάτες ξεσπούν σε γέλια και επιφωνήματα χαράς. Πολλές φορές μάλιστα μας παίρνουν τηλέφωνο και μας ζητούν να τα ξαναστείλουμε, είτε γιατί τους αρέσει αυτό που βλέπουν είτε επειδή έχουν επισκέπτες και θέλουν να τους δείξουν τα παιδιά με τα πατίνια» λέει ο 40χρονος επιχειρηματίας, συμπληρώνοντας ότι η πιο αστεία αντίδραση που του μετέφεραν ήταν ενός παππού, ο οποίος, ανοίγοντας την πόρτα και βλέποντας το delivery boy πάνω στα ροδάκια, άρχισε να σταυροκοπιέται!

Οπως σημειώνει, το κατάστημα χρησιμοποιεί και μηχανάκια για τους πελάτες που δεν βρίσκονται στην ακτίνα του περίπου ενός χιλιομέτρου που εξυπηρετούν τα τέσσερα παιδιά: «Υπάρχουν και κάποια μηχανάκια για τις πιο μακρινές αποστάσεις. Επειδή δεν ήθελα να καταλαμβάνουν τον πεζόδρομο, πρόσθεσα αργότερα τα πατίνια. Εξάλλου αυτός ο τρόπος μετακίνησης αποδείχτηκε πιο γρήγορος. Σε αντίθεση με όσους κάνουν διανομές με το μηχανάκι, τα παιδιά ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, πάνε ανάποδα στον δρόμο, γενικά μπορούν και ελίσσονται καλύτερα, παρά την αυξημένη κίνηση» λέει ο κ. Γκιώνης, τονίζοντας ότι η «σβελτάδα» των τεσσάρων «σκεϊτάδων» του μαγαζιού ανταμείβεται συνήθως με καλό πουρμπουάρ. «Ναι, σίγουρα βγάζουν περισσότερα από τα μηχανάκια» ομολογεί. «Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που κουράζονται και ιδρώνουν πιο πολύ, ο κόσμος δίνει μεγαλύτερα tips»!

Οπως καταλήγει ο κ. Γκιώνης, στόχος του ντελίβερι με πατίνια είναι να παρακινήσει τον κόσμο να ακολουθήσει πιο υγιεινή ζωή και έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης στην πόλη. Γι' αυτόν τον λόγο εξάλλου στις κλασικές γεύσεις έχουν προστεθεί και πολλές οικολογικές επιλογές, όπως το καλαμάκι λαχανικών, με μανιτάρια ή χαλούμι. Για τους φοιτητές και τους ανέργους υπάρχει ακόμη έκπτωση 10%, κάτι που γνωρίζει ο κόσμος και το χρησιμοποιεί.

Κατερίνα: «Συνδυάζει δουλειά, χόμπι και γυμναστική»!

Η Κατερίνα Κρεμμύδα είναι το ένα από τα δύο... delivery girls που κάνουν διανομές για το Street souvlaki και η πιο νέα στη δουλειά. Αν και έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκόμος και έχει εργαστεί και ως αισθητικός, παραδέχεται ότι αυτήν την περίοδο δεν θα άλλαζε με τίποτα τη δουλειά της για μια άλλη στον τομέα των σπουδών της!

«Παλιότερα είχα εργαστεί ως βρεφονηπιοκόμος, αλλά ανακάλυψα ότι δεν υπήρχε καμία προοπτική εξέλιξης. Πριν από δύο χρόνια πήγα σε μια εκδήλωση στο Φάληρο όπου έκαναν πατίνια και έδειχναν στους επισκέπτες πώς να ισορροπούν. Τότε κόλλησα με το inline skating και, όταν τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας μού είπαν για το μαγαζί του κ. Γκιώνη, ενθουσιάστηκα. Δουλεύω περίπου έναν μήνα και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Μου αρέσει γιατί συνδυάζει δουλειά, χόμπι και γυμναστική» τονίζει στην «Espresso» η 25χρονη και στη συνέχεια μοιράζεται διάφορα περιστατικά από τη δουλειά: «Οι αντιδράσεις του κόσμου συνήθως είναι ενθουσιώδεις. Πριν από μία εβδομάδα, για παράδειγμα, μια κυρία 30-35 ετών χάρηκε τόσο πολύ που άρχισε να μού λέει ότι έχει κι εκείνη το ίδιο χόμπι και ξεκίνησε να μου δείχνει διάφορες κινήσεις. Επειδή όμως δεν φορούσε πατίνια, άφησα κάτω τον σάκο της παραγγελίας και της έδειξα πώς να το κάνει σωστά! Οι ηλικιωμένοι είναι επίσης πολύ ενθουσιώδεις αλλά μας δίνουν και συμβουλές. "Να προσέχεις, παιδί μου!" μας λένε» εξηγεί γελώντας η Κατερίνα, η οποία καθημερινά κάνει γύρω στις 30 παραδόσεις.

Ούτε η ζέστη ούτε τα πολλά χιλιόμετρα που κάνει καθημερινά είναι ικανά εμπόδια για να τη σταματήσουν να κάνει αυτή τη δουλειά. «Ισα ίσα, χαίρομαι πολύ γιατί έτσι μπορώ και αθλούμαι. Εξάλλου έχω συνηθίσει πια και δεν είναι τόσο μεγάλη η καταπόνηση. Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο και ίσως πέσεις και κάποιες φορές κάτω, αλλά μετά μαθαίνεις και εξοικειώνεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι 60 ετών που κάνουν πατίνια» λέει.

Η 25χρονη Κατερίνα δεν φοράει τα roller skates της μόνο στη δουλειά. Μετά το τέλος της βάρδιας συνήθως κάνει άλλες τρεις ώρες πατίνια, ενώ ανήκει και σε δύο ομάδες, την ILSA (Inline Skating Academy) και την Ωθηση, οι οποίες οργανώνουν διαδρομές μεγάλων αποστάσεων! Οταν είναι πιο χαλαρή και έχει κέφια, όπως λέει χαρακτηριστικά, δέχεται να μοιραστεί τα κόλπα που γνωρίζει με τους περαστικούς στον δρόμο: «Εκείνοι σταματούν και κοιτάζουν. Αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα