Αυτοί είναι οι τρεις ληστές του Διστόμου

Τις φωτογραφίες των ληστών του Διστόμου έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών, που φέρεται ότι έχουν περιφερειακή σχέση με την ένοπλη οργάνωση που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Μαζιώτης.

Πρόκειται για τον Σπυρίδωνα Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, γεννημένο στις 14 Μαρτίου 1970, και τον Σπυρίδωνα Δραβίλα του Χαραλάμπουςκαι της Κονδύλως, γεννημένο στις 21 Ιουλίου 1981, πιο γνωστό στους κύκλους του υποκόσμου ως «καρφάκιας». Επίσης δόθηκαν εκ νέου στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Γεώργιου Πετρακάκου, ο οποίος φέρεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να συμμετείχε μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη σε ληστείες στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Οσον αφορά τον Χριστοδούλου και τον Δραβίλα, και οι δύο -ιδιαίτερα ο πρώτος που θεωρείται από τους «παλιούς» της πιάτσας- κατά το παρελθόν έχουν συνεργαστεί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και με άλλα μεγάλα ονόματα της παρανομίας.

Τα αποτυπώματα του Πετρακάκου, του Χριστοδούλου και του Δραβίλα, όπως και γενετικό υλικό των τριών καταζητουμένων, βρέθηκαν από τους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. στο 10μετρο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το Δίστομο και να κατευθυνθούν στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, όπου χάθηκαν τα ίχνη τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές εβδομάδες η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στην οδό Μιχαήλ Βόδα διαμέρισμα που φέρεται ότι είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ο Χριστοδούλου και το είχε εγκαταλείψει μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Η Υπηρεσία είχε εντοπίσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα στο πλαίσιο των ερευνών για τη γιάφκα Μαζιώτη, πλην όμως, όταν ο Χριστοδούλου έφυγε, φρόντισε να το... βάψει, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης τού το είχε παραδώσει φρεσκοβαμμένο! Οπως όλα δείχνουν, αυτή η κίνηση του καταζητούμενου έγινε με σκοπό να εξαφανίσει όποια ίχνη και αποτυπώματα είχαν αφήσει στο σπίτι οι επισκέπτες του. Ετσι, η Αντιτρομοκρατική δεν ανακάλυψε κανένα ίχνος ή αποτυπώματα που να δείχνει πέρασμα του Νίκου Μαζιώτη από το διαμέρισμα.

Ο Σπύρος Δραβίλας είναι δραπέτης φυλακών Κορυδαλλού από το 2013, όταν και παραβίασε πενθήμερη άδεια που του είχε δοθεί, καθώς εξέτιε ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για ληστείες. Μάλιστα, για να πιέσει ώστε να του δοθεί άδεια, ο «καρφάκιας» είχε προβεί σε πολυήμερη απεργία πείνας, ενώ παράλληλα υπήρξε και κίνημα συμπαράστασης για εκείνον!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν επεκτείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό των τριών δραστών και στην Αθήνα, εκτός από την Πελοπόννησο, καθώς έχουν βάσιμες υποψίες ότι κρύφτηκαν για λίγες ημέρες στην επαρχία, αλλά στη συνέχεια ταξίδεψαν για την πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα