Ο Μαζιώτης ετοίμαζε χτύπημα με ωρολογιακή βόμβα!

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν λίγο πριν από τη σύλληψή του ο Νίκος Μαζιώτης, σύμφωνα με άγνωστα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso»! Ο «αντάρτης πόλης» λίγο προτού συλληφθεί έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι, είχε αγοράσει από κατάστημα με είδη κάμπινγκ έναν σάκο και δύο πλακέ μπαταρίες των 9 Volt, κατάλληλες για την κατασκευή ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού.

Πρόκειται για στοιχείο που είχε παραμείνει μυστικό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να εντοπίσει τον στόχο του Μαζιώτη, ο οποίος «προδόθηκε» από τις... ενδυματολογικές εμμονές του, καθώς φορούσε την ίδια βερμούδα και την ίδια περούκα που είχε χρησιμοποιήσει στις ληστείες που φέρεται ότι είχε διαπράξει στην Πελοπόννησο. Ετσι έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς που κυκλοφορούσαν ως... ερωτευμένα ζευγαράκια!

Αποτυπώματα

Στο μεταξύ, όσον αφορά τη μεγάλη ληστεία του Διστόμου, πλέον έχουν ταυτοποιηθεί οι περισσότεροι από τους εμπλεκομένους, καθώς αποτυπώματα και DNA αναλύθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Τα αποτελέσματα «δείχνουν» τον 44χρονο ποινικό με καταγωγή από την Πελοπόννησο Γιώργο Πετρακάκο και τον 33χρονο ποινικό που είχε παραβιάσει πέρυσι πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού και θεωρείται δραπέτης. Επίσης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής έχουν στοιχεία στα χέρια τους για την παρουσία και τέταρτου ατόμου στο 10μετρο φουσκωτό, όμως ακόμα δεν τα έχουν ταυτοποιήσει.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στα Πατήσια, καθώς εκτιμάται ότι σε αυτήν την περιοχή βρίσκεται η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, σε κάποιο ισόγειο ή υπόγειο διαμέρισμα, ώστε να είναι εύκολη η αποθήκευση βαρελιών που περιέχουν την εκρηκτική ύλη ANFO!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα