Σάμος - Πειραιάς σε 18 ώρες! Οδύσσεια Express!

Μια εφιαλτική Οδύσσεια έζησαν -ακόμη μία φορά- οι επιβάτες του πλοίου «European Express» που το βράδυ της Κυριακής παρουσίασε νέα βλάβη, με αποτέλεσμα να εκτελέσει το δρομολόγιο από το Βαθύ της Σάμου στον Πειραιά μέσα σε 18 και πλέον ώρες! Ακολούθησαν σκηνές... σοκ, καθώς το γεγονός προκάλεσε την οργή των αγανακτισμένων επιβατών, που «πολιόρκησαν» τη ρεσεψιόν και επιτέθηκαν φραστικά κατά των υπευθύνων!

Το πλοίο της ΝΕΛ, που φέρει σημαία Κύπρου και έχει κατασκευαστεί το 1974, ξεκίνησε το ταξίδι του στις 16.00 το μεσημέρι της Κυριακής από τη Σάμο και αναμενόταν να καταπλεύσει στον Εύδηλο της Ικαρίας στις 21.20, αλλά τελικά κατάφερε να δέσει γύρω στις 23.30 και να αναχωρήσει για τον Πειραιά σχεδόν μισή ώρα αργότερα. Την ίδια στιγμή, οι περίπου 641 αγανακτισμένοι επιβάτες έσπευσαν μαζικά στη ρεσεψιόν και ζητούσαν από το πλήρωμα να τους δώσει εξηγήσεις για την πολύωρη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν πρωτοφανείς σκηνές, καθώς πολλοί από αυτούς είχαν άγριες διαθέσεις και έφτασαν μέχρι το λογιστήριο, όπου άρχισαν να κλοτσούν τις πόρτες και να ζητούν αποζημιώσεις για την ταλαιπωρία τους!

Τελικά, έπειτα από 18 και πλέον ώρες περιπλάνησης στο Αιγαίο, το «European Express» έφτασε στον Πειραιά μεταφέροντας περισσότερους από 1.000 επιβάτες και πάνω από 200 οχήματα. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει προκαλέσει πολλές φορές προβλήματα στους επιβάτες λόγω σοβαρών μηχανικών βλαβών. Συγκεκριμένα, στις 17 Αυγούστου σημειώθηκε πολύωρη καθυστέρηση στους Φούρνους, λόγω βλάβης στον καταπέλτη, στις 9 Αυγούστου δεκάωρη καθυστέρηση στην Καβάλα, λόγω επίσχεσης εργασίας, στις 5 Αυγούστου καθυστέρηση 19 ωρών, λόγω προβλήματος με τα καύσιμα, την 1η Αυγούστου βλάβη στην πρωραία βοηθητική έλικα και στις 22 Ιουλίου βλάβη στον καταπέλτη!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα