Όλες οι αλλαγές στα Μέσα Μεταφοράς από 1η Σεπτεμβρίου

Αλλαγές έρχονται στα εισιτήρια των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Πλέον, καθιερώνεται μόνο ένας τύπος εισιτηρίου που θα κοστίζει 1,20 ευρώ (από 1,40 ευρώ που στοιχίζει σήμερα το ενιαίο εισιτήριο) ωστόσο θα έχει διάρκεια 70 λεπτών και όχι 90 λεπτών όπως ισχύει σήμερα.

Λιγότερο θα στοιχίζει και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών  που θα κοστίζει 30 ευρώ για έναν μήνα αντικαθιστώντας τις μηνιαίες κάρτες των 45 ευρώ για όλα τα μέσα και των 20 ευρώ για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ.

«Πήραμε μια βασική απόφαση στρατηγικής: Μια πόλη, ένα δίκτυο, ένας φορέας. Όχι 66 δήμοι, αλλά μια πόλη. Όχι τέσσερα μέσα, αλλά ένα δίκτυο. Όχι τρεις εταιρείες αλλά ένας όμιλος. Για να εφαρμοστεί η πολιτική μας υπάρχουν τέσσερις βασικές αρχές: Συνεργασία, αλληλοσεβασμός, αποφάσεις, δουλειά» σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σχολιάζοντας ο ίδιος την τιμολογιακή πολιτική από τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ότι γίνεται πιο απλή καθώς θα υπάρχει «ένα εισιτήριο, μια κάρτα και ένα δίκτυο» και πρόσθεσε πως «με 1 ευρώ την ημέρα θα μπορεί κανείς να πάει παντού, να μετακινείται παντού στην πόλη όσες φορές θέλει με όλα τα μέσα».

Παράλληλα με την νέα τιμολγοιακή πολιτική, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα εφαρμοστούν και μια σειρά από άλλες μεταρρυθμίσεις όπως το τουριστικό εισιτήριο στα 20 ευρώ (απεριόριστες διαδρομές για τρεις μέρες, συμπεριλαμβανομένης και μίας διαδρομής από και προς το αεροδρόμιο), αγορά εισιτηρίου μέσω του κινητού τηλεφώνου (mobile ticketing), νέα εξπρές λεωφορειακή γραμμή (Χ80) από την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων του λιμανιού του Πειραιά με προορισμό το κέντρο της Αθήνας και το μουσείο της Ακρόπολης κλπ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα