Νωρίτερα οι Βάσεις 2014: Που θα δείτε τα αποτελέσματα

Σήμερα Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 10.00 π.μ. οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να μάθουν πρώτοι μέσω της ιστοσελίδας results.minedu.gov.gr για τα οριστικά αποτελέσματα των Πανελληνίων, ενώ τις βάσεις 2014 ανά σχολή θα ανακοινώσουν τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και τα media.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr και να χρησιμοποιήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-όνομα-πατρώνυμο-μητρώνυμο), προκειμένου να δουν τα οριστικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται, πως ταυτοχρόνως τα αποτελέσματα και οι βάσεις 2014 θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις κατά τόπους Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις, προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικά και να σταλούν με τη σειρά τους στα σχολεία.

Μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr και με τη χρήση των προσωπικών τους αριθμών και στοιχείων θα μπορέσουν να πληροφορηθούν οι υποψήφιοι για τα αποτελέσματα των βάσεων 2014 και το αν πέρασαν στη σχολή της επιλογής τους.

Οι βάσεις θα αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ειδικά στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου και ιδιαίτερα στις Νομικές και τις Φιλολογίες.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές των θετικών επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας).

Αύξηση θα υπάρξει και στις ιατρικές σχολές (3ο επιστημονικό πεδίο) με την Ιατρική της Αθήνας να ξεπερνά τα 19.100 μόρια (18.916 μόρια πέρυσι από 19.170 το 2012).

Μικτή καταγράφεται η εικόνα στο 4ο επιστημονικό πεδίο, στις πολυτεχνικές σχολές . Στις σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως είναι αυτή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν πολύ καλές στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής.

Ανάλογη αναμένεται να είναι και η πορεία των βάσεων στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου, με τις βάσεις των υψηλόβαθμων σχολών να παρουσιάζουν αύξηση και τις βάσεις των σχολών χαμηλής ζήτησης να υποχωρούν.

Δείτε τις Βάσεις 2014 και που περάσατε στο madata.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα